Halepçe’de kadına yönelik şiddet konulu seminer

  • 18:56 3 Aralık 2023
  • Güncel
 
HABER MERKEZİ - Halepçe Üniversitesi Kadın Bölümü kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında bir seminer düzenledi. Seminerde kadınların yaşadığı sorunlar ve  karşılaştığı engeller tartışıldı.
 
Halepçe Üniversitesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü vesilesiyle başlatılan 16 günlük hamle kapsamında bir seminer düzenledi. Seminere çok sayıda kadın ve kurum temsilcisi katıldı.
 
Rojnews’e seminere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kadınlar Birliği Kürdistan Bölgesi Şubesi sorumlusu Şara Abdulkerim, “Seminerin amacı kadın sorunlarını tartışarak ortak çözüm yollarını bulmaktır. Kadına yönelik şiddetin son bulmasını istiyoruz. Kürdistan bölgesinde yaşanan ekonomik kriz ile birlikte kadına yönelik şiddet oranlarında artış var. Hükümetin kadın ve erkeğin eşitliğinin sağlanması noktasında önemli adımlar atması gerekir” şeklinde konuştu.
 
‘Şiddet yokmuş gibi davranılmamalı’
 
Kurdistan Bölgesi eski Parlamenteri Serçinar Ahmet ise aynı konuya ilişkin şunları söyledi: “Bu seminerle Halepçeli kadınların karşı karşıya kaldığı şiddet tartışıldı. Paylaşılan verilere  göre diğer kentlere oranla Halepçe’de kadına yönelik şiddet vakaları daha az. Halepçe kadınlar için daha güvenli bir yer. Ancak bu verilere güvenilip şiddet yokmuş gibi davranılmamalı. Kadınlara yönelik şiddet son bulana kadar mücadele edilmeli.”