25 NİSAN 2024 JINNEWS GÜNDEMİ

  • 09:00 25 Nisan 2024
  • Gündem
 
*Filistinli aktivist Abeer A.K, soykırıma sessiz kalan ülkelere ve İsrail ile ticaretini sürdüren AKP hükümetine yönelik “Bu işgal 75 yıldır sürüyor. Bu nedenle çocuk katilleriyle gizli anlaşma ve işbirliği ortamına alıştık ve onların çıkarlarını korumak adına kadınların, çocukların ve genel olarak Filistin halkının öldürülmesine göz yumdular” değerlendirmesinde bulundu. 
 
* İçi boşaltılmış ve talan edilmiş bir belediyeyi devraldıklarını söyleyen Wan Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı Hanım Akkoş, buna rağmen hiçbir mahalleyi hizmetsiz bırakmayacaklarını kaydetti.  GÖRÜNTÜLÜ
 
*19’uncu yüzyılda kadın haklarını kendine dert edinen Emily Mary Osborn, 99 yıl önce bugün yaşamını yitirdi. Kötü şartlar altında yaşayan, mütevazi kadın karakterlerini sanat eserlerinde ön plana çıkaran ressam Emily kariyerinde, “İsimsiz ve Arkadaşsız” eseriyle zirveye çıkıyor. PORTRE
 
* Futbolcu olma yolunda çokça zorluk yaşadığını dile getiren Amedspor Kadın Futbol Takımı oyuncusu Ebru Dolu, özellikle Kürt kadın futbolcu olmanın kendisini olumlu yönde etkilediğine dikkat çekti. GÖRÜNTÜLÜ
 
* Özgür Basın’a yönelik saldırılara ilişkin konuşan DEM Parti Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiğit, “Sonuç ne olursa olsun hakikat kalemini yere düşürmeyecek arkadaşlarımız var” dedi. GÖRÜNTÜLÜ
 
* Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 8 Temmuz 2018’de meydana gelen ve 7’si çocuk 25 kişinin yaşamını yitirdiği, 317 kişinin yaralandığı tren “kazasına” ilişkin 13 kişi hakkında açılan davanın karar duruşması Çorlu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (09.30)
 
* Gazeteci ve medya çalışanı 46 kişinin yargılandığı ve kamuoyunda “KCK Basın Davası” olarak bilinen davanın 31'inci duruşması İstanbul 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (10.30) 
 
* HDK , TJA, Kadın Zamanı Derneği, GÖÇİZDER, 1 Mayıs İşçi Bayramı’na ilişkin Beyoğlu’nda bulunan HDK Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenlenecek. (11.00)
 
*Emine Şenyaşar'ın Ankara'daki Adalet Nöbeti devam edecek. (13.00-17.00)  GÖRÜNTÜLÜ
 
*JINNEWS ve Mezopotamya Ajansı (MA) muhabirlerinin yargılandığı davanın duruşması Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (13.30) 
 
*Tutuklanan gazetecilere destek eylemi yaparken gözaltına alınan Gazeteci Deniz Nazlım ve Yıldız Tar’ın yargılandığı dava duruşması Ankara 71. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (13.30)
 
 *Halkların Demokratik Partisi (HDP) 27’nci Dönem Amed Milletvekili Semra Güzel’in yargılandığı davanın duruşması Ankara 22’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. (16.00)