Avukatlardan İmralı başvurusu

  • 12:19 11 Haziran 2024
  • Güncel
 
İSTANBUL - Asrın Hukuk Bürosu avukatları, 39 aydır haber alamadıkları müvekkilleri PKK Lideri Abdullah Öcalan ile görüşmek için Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Cezaevi Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu. 
 
İmralı F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Cezaevi'nde tecrit koşulları altında tutulan ve 39 aydır kendisinden haber alınamayan PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın avukatları, müvekkilleri ile görüşme talebiyle Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ve İmralı Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü'ne yeni başvurularda bulundu. Başvurular avukatlar Suzan Akipa, İbrahim Bilmez, Emran Emekçi ve Cengiz Yürekli tarafından yapıldı. Avukatlar, ayrıca İmralı’daki diğer müvekkilleri Ömer Hayri Konar, Hamili Yıldırım ve Veysi Aktaş için de görüşme başvurusunda bulundu. 
 
Görüşler engelleniyor
 
Avukatların müvekkilleri için yaptıkları görüşme başvurularının çoğuna yanıt verilmezken, gerekçe olarak Bursa İnfaz Hakimliği tarafından verilen "disiplin cezaları" gösterildi. Görüşmeler ise 6 aylık periyotlarla verilen "avukat görüş yasağı" kararlarıyla engelleniyor. 
 
Görüş yasakları 
 
Darbe teşebbüsü sonrası 2016 Temmuz ayında ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) boyunca verilen avukat görüş yasağı, Şubat 2018 tarihine kadar sürdürüldü. Bu tarihten sonra avukatların görüşme talepleri 6 aylık sürelerle yasaklanmaya başladı. 
 
Abdullah Öcalan ve İmralı’daki diğer tutsaklara dönük verilen son 6 aylık avukat görüş yasağı kararı ise 3 Mayıs 2024 tarihinde Bursa İnfaz Hakimliği tarafından verildi. 
 
Son yasak kararıyla birlikte Abdullah Öcalan için son 8 yılda en az 13 kez 6 aylık avukat görüş yasağı getirilme kararı verilmiş oldu.