Narin için Amed Barosu'na destek başvurusu

  • 17:28 16 Eylül 2024
  • Güncel
AMED - Narin Güran soruşturmasınıtakip eden Amed Barosu, Narin’in abisi Baran Güran’ın baroya destek başvurusunda bulunduğunu duyurdu.
 
Amed’in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Çulî (Tavşantepe) Köyü’nde 21 Ağustos’ta kaybolduğu belirtilen ve 8 Eylül’de köylerine yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bir derede katledilmiş bir vaziyette bulunan Narin Güran davasında soruşturma süreci devam ediyor. Soruşturma kapsamında aralarında Narin’in annesi, abisi, amcalarının da olduğu 11 kişi tutuklanmıştı.
 
Devam eden soruşturma kapsamında Amed Barosu Başkanı Nahit Eren, Diyarbakır adliyesi Önünde açıklama yaptı. Açıklamada tutuklanalar arasında yer almayan Narin’in abisi Baran Güran’ın bu sabah  barolarına hukuki destek talebinde bulunduğunu açıkladı. 
 
Nahit, açıklamada şu ifadelere yer verdi: 
 
“Bugün itibarıyla sabah baromuza Narin Güran’ın dosyada şüpheli olmayan ve adli tıp önünde cenazenin teslim edildiği Baran Güran baromuza hukuki destek talebinde bulundu. Yazılı başvurusunda Diyarbakır Barosu’ndan kardeşinin faillerinin kim olursa olsun tespit edilmesini ve hak ettiği cezayı alması için baromuzun kendisine hukuki destek sunmasını talep etti. Hukuki anlamda ilişki kurabilmek adına baromuzda vekaletname çıkardı. Biz de cumhuriyet  başsavcılığına sunduğumuz vekaletnameyle Baran’ın talebinin içeriğiyle uyumlu katılan taraf olarak soruşturma aşamasında suçtan zarar gören Narin’in şu an şüpheli olmayan tek abisi olan Baran Güran’ın vekili olarak dosyaya vekaletnameyi sunduk. Peki bu vekaletname, sahip olduğumuz bu konum bize ne sunuyor? Diyarbakır Barosu'nun aynı zamanda talepte bulunması, resmi yazılı delil toplanması  gibi soruşturma sürecinde eksik gördüğümüz, daha önce dile getirdiğimiz konu başlıklarını bir taraf sıfatıyla bir tarafın vekili olarak soruşturma sürecinde  savcılığa sunma hakkı elde ettik.”