Şenyaşar ailesi ilk iftarlarını Urfa Adliyesi önünde açtı

  • 20:29 23 Mart 2023
  • Güncel
 
RIHA - Adalet Nöbeti’ni 731’inci gününde sürdüren Şenyaşar ailesi, bu yıl da ilk iftarlarını adliyenin önünde açtı.
 
Riha'nın Pirsûs (Suruç) ilçesinde, 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile saldırılardan yaralı kurtulan oğlu Ferit Şenyaşar'ın 9 Mart 2021’de Urfa Adliyesi önünde başlattığı Adalet Nöbeti, 731’inci gününde devam ediyor.
 
Ramazan ayının ilk gününde Riha’nın Pirsûs ilçesindeki evlerinden Riha Adliyesi önüne gelerek, “Şenyaşar ailesi için Adalet” pankartı önünde nöbetlerini sürdüren Şenyaşar ailesi bu yıl ki ilk oruçlarını da adliye önünde karşıladılar. İftar vaktine kadar adliye önünde adalet nöbetini sürdüren Şenyaşar ailesi ilk iftarlarını da burada açtı. 
 
‘Davamızın hakimi Erdoğan’dır’
 
Burada konuşan Ferit Şenyaşar, “Geçen yıl ilk iftarlarımızı adliye önünde açtığımızda temennimiz bir sonraki Ramazan ayında adaletin sağlanmasıydı ama aradan bir yıl geçmesine rağmen adalet sağlanmadı” diye ifade etti. Dava hakiminin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunun altını çizen Ferit, “Davamızın hakimi ne Adalet Bakanı, ne arkamızdaki adliyede bulunan hakimlerdir, davamızın hakimi Erdoğan’dır. Erdoğan’ın davamızla ilgili bir açıklaması jet hızıyla adaleti sağlayacaktır” şeklinde konuştu. 
 
‘Soframızı herkese açıyoruz’ 
 
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın Emine Şenyaşar ile görüştüğü bilgisini de paylaşan Ferit, ancak bir yıl geçmesine rağmen, kendilerine geri dönüş yapılmadığını söyledi. İlk iftarlarını adliye önünde açtıklarına değinen Ferit, “Bugün Ramazan ayının ilk günü şuanda ezan okunuyor, neden bir insan bir anne evini bırakıp iftarını adliye önünde açsın. Bütün Türkiye  biliyor, mücadelemizde haklıyız, davamızda haklıyız. Adalet sağlanıncaya kadar adliye önünden ayrılmayacağız. Peygamberler şehrindeyiz, Ramazan ayı paylaşma ayıdır adalet sağlanmadığı takdirde bütün iftarlarımızı adliye önünde açacağız ve soframızı herkese açıyoruz. Herkesi iftar saatinde Riha Adliyesi önüne bekliyoruz” dedi.