Kendilerini MİT üyesi olarak tanıtıp para teklif ettiler!

  • 09:03 29 Nisan 2024
  • Güncel
 
Nazlıcan Nujin Yıldız
 
İZMİR - 17 Nisan tarihinde kendilerini MİT olarak tanıtan kişiler tarafından tehdit edilen ve para teklif edilen Özgür Üniversite Hareketi üyesi Fatmanur Güçlü, genç kadınlara ve gençliğe yönelik baskılara, örgütlü mücadele ve direnişle cevap vereceklerini vurguladı.
 
Türkiye ve Kurdistan’da gençlik hareketleri ve kadın hareketleri baskılar, gözaltılar, tutuklamalar ve ajanlaştırma politikalarıyla sindirilmeye çalışılıyor. Özellikle örgütlü üniversiteli genç kadınlar ve gençler sistematik bir şekilde kendilerini MİT olarak tanıtan kişilerin tehditlerine ve baskılarına maruz kalıyor. Bu duruma yakın zamanda maruz kalan Özgür Üniversite Hareketi üyesi Fatmanur Güçlü yaşadığı durumu anlatarak bu politikaları tanıdıklarını söyledi. Özellikle genç kadınların hedef alındığını vurgulayan Fatmanur, baskılar karşısında mücadele edeceklerini ifade etti.    
 
Fatmanur Güçlü ailesi ve yaşamıyla tehdit edildi
 
17 Nisan’da evinin önünde beş kişinin kendisini beklediğini ve bu beş kişinin kendilerini MİT mensubu olarak tanıttığını paylaşan Fatmanur, bu kişilerin kendisiyle konuşmak istediklerini fakat kendisinin bunu kabul etmediğini ifade etti. Konuşmak istemediğini söylemesinin ardından bu kişilerin kendisi hakkında bilgiler vermeye başladığını belirten Fatmanur, “Okulumu, ailem hakkında bilgiyi, nereli olduğumu, borcum olduğunu söylemeye başladılar. Ben ısrarla iletişim kurmak istemediğimi söylememe rağmen ‘Biz polisler gibi değiliz, biz sana eylemlere gitme demiyoruz ama örgütlü olman problem’ gibi şeyler söylediler. Ve ‘Ailen var, canları sıkılmasın. Senin geleceğin çok parlak, ileride başına bir şey gelmesin. Kardeşin var, kardeşine dikkat edin' gibi şeyler söyleyerek tehdit ettiler” sözlerine yer verdi. 
 
‘Kadınlara özel olarak saldırıyorlar’
 
Fatmanur, özellikle örgütlü genç kadınların hedef alındığını vurgulayarak bunun sebebinin kadınların daha fazla sömürüye maruz kalması olduğunu söyledi.  Kadınların sistemle birlikte ataerki ile de mücadele etmek zorunda kaldığını belirten Fatmanur, “Bu yüzden kadınlara özel olarak saldırıyorlar. Kadın mücadelesi yükseldiği için bunu sindirmeye çalışıyorlar. Nerede yükselen bir mücadele görseler orayı sindirmeye çalışıyorlar. Çünkü mücadeleden korkuyorlar. Bu politikaların hepsi korkularının yansıması. Biz de bu yansımaya karşı örgütlenerek ve direnişi büyüterek cevap vereceğiz” diye belirtti.
 
'Krizi fırsat bilerek bize para teklif ediyorlar'
 
Kendilerini MİT olarak tanıtan kişilerin örgütlü kadınlara ve gençlere özellikle para teklif ettiğini ve bu durumun bilinçli olduğunu dile getiren Fatmanur, herkesin ekonomik olarak zorlandığını ve ülkenin büyük bir krizin içerisinde olduğunu kaydetti.  Fatmanur, “Kendi yarattıkları krizi fırsat bilerek bize para teklif etmeyi, iş teklif etmeyi önümüze seriyorlar. Ama yarattıkları kriz kendilerinin ve bizi buradan vurmaya çalışıyorlar. Tüm öğrenciler ekonomik krizle baş etmeye çalışıyor, büyük bir geleceksizlikle baş etmeye çalışıyor. Bununla baş etmenin yolu onların teklifleriyle, onların verdikleri paralarla değil, onlara karşı mücadele etmekten geçiyor. Biz ancak birlikte olursak bu sistemden kurtulabiliriz. Ancak o zaman özgürlüğümüze kavuşabiliriz” dedi. 
 
‘Örgütlü direnişimizle cevap veriyoruz’
 
Bu politikaları tanıdıklarını ifade eden Fatmanur, bu durumun bütün örgütlü gençlere ve kadınlara uygulandığına işaret ederek, “Birçok arkadaşımız da tutuklu. Biz bu politikalara örgütlü direnişimizle cevap veriyoruz. Çünkü bu politikaların sebebi bizim örgütlü olmamız, onların makul düzenlerine uymuyor olmamız, bu sisteme karşı direnenler olmamız. Biz direnmeye ve mücadelemize her zaman devam edeceğiz. Özellikle öğrenci hareketi, gençlik asla biat etmedi, etmeyecek” diye konuştu.