‘Bu odaklar hiçbir zaman başarılı olamadı’

  • 17:19 9 Mayıs 2024
  • Güncel
AMED - Bêrecuk’te ilçe binasına art arda yapılan saldırılara ilişkin DEM Parti Amed’de açıklama yaptı. Açıklamada, “Bu parti değerler, bedeller ve mücadeleler üzerine kurulmuştur. Onurumuz olan politikalarımız karşısında bu odaklar hiçbir zaman başarılı olamadı, olamayacak” denildi. 
 
Rıha’nın Bêrecuk (Birecik) ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) ilçe binasının art arda iki kez silahlı saldırıya uğraması DEM Parti Diyarbakır İl Örgütü tarafından Dağkapı Meydanı'nda protesto edildi. Saldırılara karşı düzenlenen basın açıklamasına DEM Parti ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il örgütleri, DBP Kadın Meclisi, Tevgera Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri ve çok sayıda partili katıldı. Açıklamada, “Onurumuzla varız direnişle büyüyoruz, korkmuyoruz buradayız” pankartı taşındı. 
 
‘Asla boyun eğmeyecek’
 
Açıklamada ilk olarak konuşan DBP Amed İl Eşbaşkanı Mehmet Gürbüz, Kürtler üzerinde kirli bir politikanın yürütüldüğüne dikkat çekerek Kürt halkının bu kirli saldırılara asla boyun eğmeyeceğini söyledi. 
 
‘Cezasızlık saldırılara davetiye çıkarıyor’
 
Kitle adına açıklamayı DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin okudu. Pınar, partilerinin mücadele geleneğini ve yapılan saldırıları hatırlatarak, “Hak arama noktasında verilen mücadelede en küçük bir söylem soruşturmaya tabi tutulurken kameralar karşısında göz göre göre yapılan saldırılar karşısında kurumların ve savcıların suskun kalması yavaş davranması birilerini her dönem cesaretlendirmiştir. Parti binalarımıza ve çalışanlarımıza karşı işlenen bu tür çetevari/kontra saldırılar sonucunda yürütülen soruşturmalar ya takipsizlikle sonuçlanmakta ya ‘vatandaşın ulusal hassasiyeti’ denilerek gözaltına alınanlar serbest bırakılmaktadır. Ya da cezasızlık politikası gereği ödül gibi cezalar verilerek dosyalar kapatılmaktadır. Bu durum doğal olarak partimize karşı olası saldırıları tetiklemekte, davetiye çıkarmaktadır” dedi. 
 
‘Kaynağı belli tehditler gerçekleşti’
 
31 Mart’ta yapılan yerel seçimlere de değinen Pınar, halkın büyük bir özveriyle çalışıp kazandığı Bêrecuk ilçesinde seçilen kişinin halkın emeğine, partinin politik tutumuna ve parti programını kişisel menfaatleri doğrultusunda kullanarak istifa ettiğini kaydetti. Pınar, “Partimize yönelik kaynağı belli tehditler ve saldırılar gerçekleşmiştir. Birer gün arayla yapılan saldırılar halkımızı yıldırıp politikalaramızı sekteye uğratmak için yapıldığını çok iyi biliyoruz. Bu odaklar şunu çok iyi bilsinler ki bu parti değerler, bedeller ve mücadeleler üzerine kurulmuştur. Onurumuz olan politikalarımız karşısında bu odaklar hiçbir zaman başarılı olamadı, olamayacak. Dün vardık bugün varız yarın var olacağız. Her şeye rağmen özgür ve onurlu yaşamı beraber inşa edeceğiz” diye konuştu. 
 
Yapılan açıklama ve okunan basın metninin ardından basın açıklaması sona erdi.