Tecavüz faili erkek hakkındaki bilirkişi raporunu polis yazmış

  • 17:49 18 Nisan 2024
  • Hukuk
İZMİR - Otizmli çocuğa yönelik tecavüz suçu dolayısıyla davası yeniden görülen fail Uğur Erbil’in duruşmasında yeniden istenen bilirkişi raporunu polis tarafından yazıldığı ortaya çıktı.
 
Otizmli çocuğa yönelik tecavüz suçundan yargılanan fail Uğur Erbil hakkında Yargıtay tarafından yeniden görülmesine karar verilen davanın beşinci duruşması İzmir Adliyesi 12. Ağırceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmada taraf avukatları, çocuğun annesi, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Avukatı ve fail erkek SEGBİS ile hazır bulundu. Duruşmayı Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu aktivistleri, İzmir Barosu Çocuk Hakları Komisyonu temsilcileri de takip etti. Duruşma öncesi İzmir Kadın Meclisleri Adliye önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.
 
Bİlirkişi raporunu polis yazmış
 
Mahkeme heyetinin yine değiştiği görülen davada önceki duruşmada çocuğun maruz kaldığı istismarı ortaya çıkaran ses kayıtlarının yeniden bilirkişi heyeti tarafından incelenmesine dair rapor okundu. “Teknik yetersizlik nedeniyle duyulmadığı” şeklinde hazırlanan raporun bilirkişi değil bir polis memuru tarafından dinlenerek hazırlandığı ortaya çıktı. Çocuğun avukatları rapora itiraz etti. Çocuğun avukatları, var olan delillerin failin en üst düzeyden ceza almasını gerektirdiğini dile getirdi.
 
Fail Uğur Erbil’in avukatları ise delilin yasal olmayan yollardan savcılık kararı ile değil annenin inisiyatifi ile elde edildiğini dolaysıyla delil sayılmaması gerektiğini iddia etti.
 
Mahkeme heyeti ise fail erkeğin tutukluluk halinin devamına ve mütalaa vermek için üzere davayı 17 Temmuz 10:00’a erteledi.