Eski belediye meclis üyesi hakkında ceza istemi

  • 13:36 8 Mayıs 2024
  • Hukuk
AMED- Amed Büyükşehir Belediye eski Meclis üyesi Şehriban Zuğurli’nin istinafın bozma kararı sonrası yeniden yargılandığı davada savcı, “örgüt üyeliği”nden ceza istedi. 
 
Amed Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Şehriban Zuğurli hakkında “örgüt üyeliği” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlamalarıyla açılan ve 23 Mart 2023 tarihinde görülen karar duruşmasında hapis cezası verilen dava dosyası istinaftan döndü. Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen karar duruşmasında iddia makamı Şehriban’ın kayyım atamalarına karşı katıldığı basın açıklamalarını gerekçe göstererek “örgüt üyeliği” ve “görevi yaptırmamak için direnme” suçlarından cezalandırılmasını istemişti. Mahkeme heyeti de Şehriban hakkında “örgüte üye olduğu” iddiasıyla 6 yıl 3 ay hapis cezası ve “görevi yaptırmamak için direnme” iddiasıyla da 18 ay 22 gün hapis cezası verdi.
 
İstinafın bozma kararı sonrası Şehriban’ın yeniden yargılandığı davanın 3’üncü duruşması görüldü. Duruşmada Şehriban ve avukatları Gulan Çağın Kaleli ile Şeyhmus Şat hazır bulundu. 
 
İddia makamı mütalaasında Şehriban hakkında, “örgüt üyeliği”nden ceza istedi. Avukatlar mütalaaya karşı ek süre talebinde bulundu. 
 
Mahkeme heyeti avukatların ek süre talebini kabul ederek duruşmayı 28 Mayıs’a erteledi.