Neşe’yi katleden failin yargılandığı duruşma ertelendi

  • 17:23 17 Ekim 2024
  • Hukuk
İZMİR - Boşanma aşamasında olduğu Neşe Tavcı’yı kesici aletle katleden fail Alaattin Keçkin’in yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.
 
İzmir’in Seferihisar ilçesinde 2 Kasım 2023’de boşanma aşamasında olduğu Neşe Tavcı’yı kesici aletle katleden fail Alaattin Keçkin’in yargılandığı davanın ikinci duruşması Bayraklı Adliyesi 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya Neşe’nin ailesi, taraf avukatları, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Kadın Meclisleri, Seferihisar Kent Konseyi üyeleri katıldı. Fail Alaattiin Keçkin de duruşma salonunda getirildi.
 
Failin ifadeleri şaşırtmadı
 
Duruşma kimlik tespitiyle başladı. Mahkeme heyeti sözü faile verdi ve olay gününü, öncesini anlatmasını istedi. Fail, emniyetteki ifadesini tekrar ettiğini belirtti ancak mahkeme heyeti ifade vermesinin zorunlu olduğunu kaydederek failin konuşmasını istedi. Olay gününden önceki süreci ve olay gününü anlatan fail, bilindik savunmalarla kendini aklamaya çalıştı.
 
 Akıl sağlığı raporu istendi
 
Ardından fail avukat söz aldı. Avukat, failin beyanlarına katıldığını ve mütalaadan sonra ayrıntılı savunma yapacağını söyledi. Öte yandan fail avukatı, olay günü çevrede olan yurttaşların kimlik tespitlerinin yapılması ve tanık olarak dinlenmesini, akıl sağlığı raporunun İstanbul Adli Tıp Kurumu’ndan alınmasını, failin cezaevinde psikolojik tedavi gördüğü için kullandığı ilaçların da gelecek olan rapora eklenmesini talep etti. Fail avukatı, tahliye talebinde bulunmadı.
 
Neşe’nin aile avukatları ise aleyhteki beyanları kabul etmediklerini ve mütalaadan sonra ayrıntılı beyan vereceklerini ifade etti. İddia makamı, eksik hususların giderilmesini ve failin tutukluluk halinin devamını talep etti.
 
Mahkeme heyeti, fail avukatının taleplerini kabul ederek failin tutukluluk halinin devamına karar verdi. Duruşma, 14 Ocak 2025 tarihine erteledi.