Amedspor oyuncuları: Saldırılara cevabımızı şampiyonlukla vereceğiz

  • 09:15 8 Mart 2023
  • Sağlık/Spor
Şehriban Aslan-Rojda Aydın
 
AMED - Amedspor’un Bursaspor ile oynadığı maçta uğradığı ırkçı saldırılara ilişkin konuşan kadın sporcular, “En büyük cevabımızı şampiyon olarak vereceğiz. Pankartların ne anlama geldiğini de biliyoruz fakat biz vereceğimiz cevabı biliyoruz” dedi.
 
Amedspor erkek futbol takımı, 5 Ocak’ta Bursa’da deplasmanda karşılaşacağı Bursaspor’un hem taraftarları hem de oyuncularının organize şekilde ırkçı saldırılarına uğradı. Bursaspor taraftarlarının organize fiziki ırkçı saldırılarına maruz kaldı. Maç öncesi gece saatlerinde takımın bulunduğu otelin önünde yapılan ırkçı saldırılara engel olunmazken, yine müsabakanın öncesi ısınma için sahaya çıkan Amedspor oyuncularına bıçak ve mermiler sahaya fırlatılarak saldırı sürdürüldü. Tribünlerde beyaz Toros ve JİTEM’ci “Yeşil” kod adlı Mahmut Yıldırım’ın pankartlarının açıldığı maç, Bursaspor oyuncuları ve yöneticilerinin de dahil olduğu saldırıya rağmen durdurulmadı. Adeta oyuncuları katledilmek istenen takım, ertesi gün ise Amed’de binlerce kişi tarafından direniş şarkıları ile karşılandı.
 
Amedspor Kadın Futbol Takımı, ırkçı saldırılara ilişkin konuştu.
 
‘Amed’deki polis yoğunluğu başka kentlerde yok’
 
Takımın kaptanı Güzide Alçu, henüz depremin yaraları sarılmamışken yaşananların üzücü olduğunu kaydetti. Güzide, “Bunların yaşanmaması için en güzel başarıları alarak cevap olacağız. Ayrıca maç oynamaya gidilen yerlerde tribünler ve sahalar olumsuzluklarla doluyor. Güvenlik boyutu neredeyse hiç olmuyor. Kentimizde özel güvenlik ve polis yoğunluğunu görüyoruz fakat maç oynamaya gittiğimiz yerlerde bunları göremiyoruz. Oralarda yaşadıklarımız bizi moral ve motivasyon açısından da çok etkiliyor. Örneğin hafta sonu İstanbul’da Fenerbahçe ile maçımız olacak. Bizler de Bursa’ya benzer bir olayın yaşanmaması için önlem alınmasını talep ettik” dedi.
 
‘Her saldırı galibiyeti getirecek’
 
Güzide, Bursaspor’un açtığı pankartlara değinerek, “Aslında orada Amedspor’un vizyonu ve misyonundan kaynaklı şu denilmek istendi, ‘Onları katlettiğimiz gibi sizi de katlederiz’ denildi. Tabi ki böyle bir şey asla olmayacak. Şu an bu yapılanlara ilişkin herkes ayağa kalkmış durumda. Geçmişte o pankartlardaki olaylar yaşandı ama artık yaşanmaz, bunu da böyle bilsinler. Onlar buraya geldiğinde asla onlara dönük böyle bir girişimde bulunmadık bulunmayız da. Kaptanımız Şehmuz Özer’in dediği gibi, ‘Onlar bize geldiğinde biz onları çiçekle karşılayacağız’ ki karşılamaya da devam edeceğiz. Bize yapılan her saldırı bir sonraki hafta galibiyetle sonuçlanacaktır” şeklinde konuştu.
 
‘Bu saldırıları kabul etmiyoruz’
 
Takımın oyuncusu Zehra Acar da yapılanı asla kabul etmeyeceklerini söyleyerek, “Amedspor da Türkiye’de bulunan bir takımdır. Diğer takımlar buraya geldiğinde bizler öyle olaylar çıkarmıyoruz. Fakat bizim takımımız başka kentlere gittiğinde saldırılara maruz kalıyor, bunu asla kabul etmiyoruz. Bunun cevabını da vereceğiz. Nasıl derseniz; sahamızda oynayıp, puanlarımızı alıp şampiyon olup cevabımızı vereceğiz. Maçı izlediğimizde polislerin sahada az olduğunu gördük. Fakat Amed’de oynanan oyunlara baktığımızda izleyicilerden daha çok polisler vardı. Mardin, Batman, Wan, İstanbul’dan polisler geliyor. Bunu da kabul etmiyoruz. Onlar gelince başlarına bir şey mi getireceğiz” diye sordu.
 
‘Amedspor’a sahip çıkılsın’
 
Zehra, son olarak şu ifadelere yer verdi: “Bursaspor pankartı açıp saldırı yapanların kendi taraftarları olmadığını söylüyor. Fakat yalan söylüyorlar, nasıl haberleri olmaz. O pankartlar nasıl içeri girdi? Herkes biliyor ki o pankartlara izin verildi. O pankartlarla ‘Kürtlere ölüm’ deniliyor. Hem kadınlarda hem de erkeklerde en büyük cevabımız şampiyon olmaktır. Kupamızı alıp ‘Alın size Amedspor’ diyeceğiz. Herkes hem kadın hem de erkek takımının arkasında olsun maddi ve manevi açıdan sahip çıksın.”