DEM Parti Riha’da sahura kadar sahada

  • 09:54 29 Mart 2024
  • Siyaset
 
RIHA - Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren DEM Parti, Riha’da sahur vakitlerine kadar ev ziyareti ve halk buluşmaları gerçekleştirerek destek talebinde bulundu.
 
Riha’da Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) seçimlere saatler kala çalışmalarını sürdürüyor. Gün içinde merkez ve kırsal ilçelerde esnaf ve halk buluşmaları gerçekleştirip kırsal mahallelerde ev ev gezerek destek talebinde bulunan eşbaşkan adayları, iftar saatinden sonrada çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 
 
Curnê Reş
 
Çalışmaların aralıksız sürdüğü ilçelerden biri Curnê Reş (Hilvan) ilçesi. İftar saatinden sonra yapılan seçim çalışmalarına DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu da destek verdi. Yerel medya tarafından AKP’ye destek vereceği yönünde haberler yapılan ilçenin önde gelen ailelerinden Toprak ailesine mensup yüzlerce kişi DEM Parti seçim bürosuna yürüyerek, desteklerini açıkladı. Bahçelievler Mahallesi’nde bir araya gelen aile üyeleri, DEM Parti Curnê Reş Belediyesi Eşbaşkan adayları Serhan Paydaş ve Garip Yeşil’in fotoğraflarının yer aldığı “DEM gelir devran döner” yazılı pankart eşliğinde yürüdü. 
 
Meşalelerin yakıldığı, havai fişeklerin fırlatıldığı yürüyüş boyunca sık sık “Bijî berxwedana DEMê” ve “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı. Aileyi DEM Parti ilçe binası önünde Ömer Faruk Gergerlioğlu ve belediye eşbaşkan adaylarının içinde olduğu kalabalık bir kitle karşıladı. Burada konuşan Ömer Faruk, gelenlere teşekkür ederek, yalan bilgiler ile AKP’nin seçim kazanmaya çalıştığını belirtti. Yapılanları kumpas olarak adlandıran Ömer, “Daha önce bana da aynı kumpasları kurarak, milletvekilliğimi düşürüp hapse atmak istediler. Ancak başaramadılar. Mecliste berxwedan jîyana (Direnmek yaşamaktır) diyerek boyun eğmedik” dedi. Belediye eşbaşkanı Serhan Paydaş da gelenlere teşekkür ederek, 31 Mart’ta birlikte kazanacağız mesajı verdi. 
 
Aile adına söz kuran Murat Toprak ise her zaman DEM Parti’yi desteklediklerini belirterek, “Sonuna kadar DEM Parti’yi destekleyeceğiz ve belediyeyi kazanacağız” dedi. 
 
Yapılan konuşmaların ardından Kürtçe şarkılar eşliğinde uzun süre halay çekildi. Ardından Belediye Eşbaşkan adayları ve partililer mahalle aralarında ev ziyaretleri gerçekleştirerek 31 Mart’ta nasıl oy kullanılacağına dair hazırlanan örnek pusulaları dağıttı. Oy pusulası dağıtma çalışması sahur vaktine kadar devam etti. 
 
Hewag
 
Çalışmaların sahur vaktine kadar sürdüğü bir diğer ilçe ise Hewag  (Bozova) oldu. İftar saatinden sonra Curnûs, Karacaören, Dutluca, Yaslica, Yaylak, Kepirce, Hacılar ve Kılıç kırsal mahallelerinde yaşayan yüzlerce kişi DEM Parti seçim bürosuna yürüyüş gerçekleştirdi. Araç konvoyu ile ilçeye gelen kitle, uzun süre mahalle aralarından konvoy oluşturdu. İlçe meydanından bir araya gelen yüzlerce kişi “DEM Parti halktır halk burada”, “Bijî berxwedana zindana” sloganları eşliğinde seçim bürosuna yürüdü. 
 
Kitleyi büro önünde DEM Parti Hewag Belediye Eşbaşkan adayları İsmail Yıldız ile Aygül Kapıkayalı’nın olduğu kalabalık bir kitle karşıladı. Belediye Eşbaşkan adayı İsmail Yıldız gelenlere teşekkür ederek, 31 Mart’ta mutlaka kazanacaklarını “31 Mart akşamı Bozova’nın zafere ulaştığı akşam olacak. Beraber kazanacağız” sözleri ile duyurdu. Ardından uzun süre davul ve zurna sesi eşliğinde halaylar çekildi. Partililer ardından sahur vaktine kadar ev ev dolaşarak örnek pusula ve broşür dağıttı. 
 
Pirsûs
 
Çalışmaların aralıksız sürdüğü kayyım yönetimi altında bulunan Pirsûs’ta ise Belediye Eşbaşkan adayları Ayten Kaya ile Müslüm Baran, partili bir heyet ile Xindirxêz, Midêpa Mezin, Midêpa Mezin Piçûk, Îmerik, Zeytûn, Meqûş, Edşan, Qera, kûremûsa, Cerdo, Mezrê kırsal mahalleleridne halk toplantısı gerçekleştirdi. Yurttaşların yoğun ilgi gösterdiği toplantılar sahur vaktine kadar devam etti. 
 
Xelfetî
 
Xelfetî ilçesinde ise seçim bürosu önünde bulunan 4 Nisan Parkı’nda şenlik düzenlendi. Yüzlerce kişinin katıldığı şenlikte uzun süre Kürtçe şarkılar eşliğinde halaylar çekildi. İlçede sahur vaktine kadar ev ev dolaşan partililer, DEM Parti’nin işaretlendiği örnek oy pusulası dağıtımı yaparak destek talebinde bulundu.