Vatfa’yı katleden failin iddianamesi hazır

  • 09:03 24 Nisan 2024
  • Hukuk
 
Öznur Değer
 
MÊRDÎN - Evli olduğu Vatfa Ecevit’i doğum yaptıktan iki gün sonra katleden fail Mehmet Uyanık Ecevit hakkında düzenlenen iddianamede “Eşi kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve annesi Nebahat Ecevit’i yaralaması nedeniyle “üstsoya karşı silahla kasten yaralama” suçundan 18 yıla kadar hapis cezası istendi.
 
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı, Mêrdîn’in merkez ilçesi Artuklu’ya bağlı Dara kırsal mahallesinde, 21 Ocak'ta, evli olduğu ve iki gün önce doğum yapan Vatfa Ecevit'i (26) kesici aletle katleden Mehmet Uyanık Ecevit hakkındaki iddianameyi tamamladı.
 
Ağırlaştırılmış müebbet ile yargılanacak
 
“Eşi kasten öldürmek” ve “üstsoya karşı silahla kasten yaralama” suçlarından düzenlenen 6 sayfalık iddianamede fail Mehmet Ecevit hakkında “eşi kasten öldürmek” suçundan ağırlaştırılmış müebbet ve annesi Nebahat Ecevit’e yönelik “üstsoya karşı silahla kasten yaralama” suçundan 18 yıla kadar hapis cezası isteniyor.
 
İddianamede, olay yeri inceleme raporu, olay yeri görgü ve tespit tutanağı, kolluk fezlekesi, arama ve el koyma tutanakları, ölü muayene ve otopsi raporu, idrara ilişkin laboratuvar sonuç raporu, teknik inceleme raporları, bilirkişi raporu, müşteki ve tanık beyanları, şüpheli savunması, adli rapor, adli sicil ve nüfus kayıtlarına yer verildi.
 
Üzerine atılı suçlamaları kabul etmeyen fail, dört yaşındaki çocuğunun istismar edildiğini öne sürdü. Ancak yapılan incelemeler ile izlenen kamera kayıtları kapsamında çocuğun istismara uğramadığı ve failin kendini aklamaya yönelik savunma yaptığı açığa çıktı. 
 
Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianame Mardin 3’üncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Failin yargılanacağı davanın ilk duruşması 23 Temmuz’da görülecek.
 
Ne olmuştu?
 
Mêrdîn'in Artuklu ilçesine bağlı Dara kırsal mahallesinde 21 Ocak’ta Mehmet Uyanık Ecevit, iki gün önce 19 Ocak’ta doğum yapan evli olduğu Vatfa Ecevit’i kesici aletle katletti. Vatfa’nın katledilmesini engellemeye çalışan failin annesi Nebahat Ecevit’i de kesici aletle yaralayan fail gözaltına alındı. Ardından çıkarıldığı Mardin 1’inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen fail hakkında “eşi kasten öldürmek” ve “üstsoya karşı silahla kasten yaralama” suçlarından iddianame düzenlendi.