‘Özgürlüğe ses ver’ eylemleri başlıyor

  • 11:18 5 Mayıs 2024
  • Güncel
 
AMED - Tutsak yakınları, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü talebiyle 6 ilde “Özgürlüğe ses ver” eylemi başlatacak.
 
Cezaevlerindeki siyasi tutsakların “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa çözüm” kampanyası kapsamında 27 Kasım 2023’te başlattığı açlık grevi eylemini 4 Nisan itibariyle dönüştürdüğü görüşlere ve mahkemelere çıkmama eylemi devam ediyor. 
 
Tutsak yakınları da aynı taleplerle 4 Aralık 2023’te başlattığı ve 14 Nisan’da yapılan açıklama ile yeni bir evreye taşıma kararı aldığı Adalet Nöbetleri sonrası, yeni eylemin detayları belli oldu. Tutsak yakınları, MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) öncülüğünde 6 Mayıs’ta cezaevleri önünde açıklama yapacak. Amed, Êlih, İstanbul, İzmir, Mersin ve Adana’da cezaevleri önünde eş zamanlı olarak “Özgürlüğe ses ver” eylemleri başlatılacak.
 
Cezaevleri önündeki eylemde taleplerin dile getirilmesi beklenirken, MED TUHAD-FED tarafından yapılan paylaşımda, “Özgürlüğe ses ver eylemine sen de düdüğünle gel, hep birlikte tutsakların sesine ses olalım” denildi.