Gözaltındaki gazeteciler susma hakkını kullandı

  • 18:40 6 Mayıs 2024
  • Güncel
AMED - Amed'de yapılan ev baskınlarında aralarında gazeteciler Derya Us ve Nurcan Yalçın'ın da olduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların emniyet ifadeleri tamamlanırken gazeteciler susma hakkını kullandı. 
 
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı bir soruşturma kapsamında Amed’de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında gazeteciler Derya Us ve Nurcan Yalçın’ın da bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. 2021 tarihli soruşturma kapsamında yapılan operasyonda gözaltına alınanlara “örgüt üyeliği” ve “terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet” iddiasının yöneltildiği belirtildi. Gözaltına alınanlar İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutuluyor. 
 
Gözaltında bulunanların ifadeleri alınırken gazeteciler de susma hakkını kullandı.
 
Emniyette tamamlanan ifade işlemlerinin ardından gözaltında bulunanların yarın adliyeye çıkarılması bekleniyor. 
 
Bebeğiyle gözltına alınan kadın serbest 
 
Yine aynı dosya kapsamında Licê’de gözaltına alınan ve 11 aylık bebeği olan Dilan Polat Dirin'in de cezaevindeki tutsaklara para gönderdiği gerekçesiyle ifadesi alındı. Polat ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Burada savcılık ifadesi alınan Polat adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 
 
8 kişi gözaltında
 
Gözaltına alınanların isimleri ise şöyle: Derya Us, Nurcan Yalçın, Sema Koç, Fatma Opçin, Zuhal Ayaz, Muhammed Özer, Songül İpek ve soyadı öğrenilemeyen Vesile.