Gözaltılara tepki: Ülkenin ihtiyacı demokrasidir!

  • 13:37 7 Mayıs 2024
  • Güncel
AMED - DEM Parti Amed İl Örgütü, Özgür Basın’a yönelik baskı ve gözaltı operasyonlarına ilişkin basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada iktidara,  “Bu ülkenin ve halkların tek ihtiyacı demokrasi, özgürlük ve evrensel hukukun tesisidir” mesajı verildi.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Amed İl Örgütü, Özgür Basın’a yönelik artan baskı ve gözaltı operasyonlarına ilişkin il binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.  Açıklamada “Kadın ve Özgür Basın susturulamaz”, “Jin jiyan azadî” yazılı pankartlar taşınırken, çok sayıda partilinin katıldığı açıklamada DEM Parti Amed İl Eşbaşkanı Pınar Sakık Tekin konuştu.
 
23 Nisan'da 9 gazeteci gözaltına alındı'
 
AKP-MHP iktidarının yerel yönetimlerde yenilgiye uğradığını belirten Pınar, söz konusu yenilgiden dolayı kadına ve basına saldırı yapıldığını dile getirerek, “Seçimden hemen sonra 22 Nisan Kürt Gazetecilik Günü kutlanıyorken, 23 Nisan’da 9 gazeteci gözaltına alınmış, gözaltına alınan gazetecilerden 3’ü ‘örgüt üyesi olma’ iddiasıyla tutuklanmıştır. Aynı şekilde dün yapılan operasyonda gazetecilerin de aralarında olduğu birçok arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Hakeza bu sabah Riha’da yapılan operasyonda 14 parti çalışanımız gözaltına alınmıştır. Bu operasyon dalgasıyla anlaşılıyor ki AKP-MHP iktidarı kendisine muhalif olarak gördüğü güçlere karşı gözaltı, tutuklama, saldırı ve sindirme politikasıyla siyaseten yok oluşunu engelleyeceğini düşünüyor” ifadelerini kullandı.
 
'Bu mücadeleyi bastırmayacağınızı görmeniz gerekiyor'
 
Özgür Basın’a saldırıların rutinleştiğini belirten Pınar, “Siyaseten yumuşama dönemine girildiği mesajını veren iktidar bugün demokratik siyasete yaptığı operasyonlarla   söyledikleriyle çelişiyor. DEM Parti  PM üyemiz Sema Koç, Özgür Basın emekçisi Nurcan Yalçın ve Derya Us ile beraber birçok kadın arkadaşımız gözaltına alınmıştır. Buradan iktidara sesleniyoruz; ülkeyi germe, halkları karşı karşıya getirme siyasetinden bir an önce vazgeçip halkın taleplerine kulaklarınızı açın. Bu ülkenin ve halkların tek ihtiyacı demokrasi, özgürlük ve evrensel hukukun tesisidir. Bizler bugüne kadar verdiğimiz mücadelenin onurunu yaşarken, her türlü bedele rağmen artık bu mücadeleyi bastıramayacağınızı görmeniz gerekiyor. Kadın mücadelesi ve Özgür Basın olmadan ne hukuk tesis edilir ne de demokrasi” şeklinde konuştu.
 
Açıklama “Jin jiyan azadî” sloganları ile son buldu.