Gülistan Kılıç Koçyiğit: Özgür Basın emekçilerini serbest bırakın

  • 18:22 7 Mayıs 2024
  • Güncel
ANKARA - Meclis Genel Kurulu’nda konuşan DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Özgür Basın’a yönelik saldırıları dile getirerek, “Bütün bu hukuksuzluklara derhâl son verin, özgür basın emekçilerini serbest bırakın; işkence insanlık suçudur, çıplak arama suçtur, bundan vazgeçin diyoruz” dedi.
 
Meclis Genel Kurulu oturumunda konuşan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, özgür basına yönelik saldırıları meclis kürsüsüne taşıdı.
 
‘Özgür basının 90’lı yıllar sürecini çok iyi biliyoruz’
 
“Özgür Basın çalışanlarının 90'lı yıllarda yaşadıkları zor süreci çok iyi biliyoruz” diyerek sözlerine başlayan Gülistan, “89'da Cizre'de Yeşilyurt köyünde askerlerin köylülere dışkı yedirmesini haber yapan Celal Başlangıç ne yazık ki sürgünde yaşamını yitirdi; burada onu andığımı ve yakınlarına sabır dilediğimi ifade etmek istiyorum. Celal Başlangıç'ın yaşadıkları ne yazık ki sonlanmadı, hâlâ daha bu ülkede muhalif basın emekçileri ve özellikle de Kürt basın emekçileri baskılara maruz kalıyorlar” dedi.
 
‘Çıplak arama suçtur’
 
Çıplak aramaya maruz bırakılan Esra Solin Dal’a ilişkin konuşan Gülistan, “En son Mezopotamya Ajansı muhabirleri tutuklandı. Onlardan Esra Solin cezaevinde işkenceye maruz kaldı; tekli bir hücrede tutuluyor, çıplak arama yapıldı kendisine ve diğer tutukluların yanına geçmesi için de ‘Örgüt üyesiyim’ diye kendisine evrak imzalatılmaya çalışılıyor. Biz buradan sesleniyoruz: Bütün bu hukuksuzluklara derhâl son verin, özgür basın emekçilerini serbest bırakın; işkence insanlık suçudur, çıplak arama suçtur, bundan vazgeçin diyoruz” ifadelerini kullandı.