Şakran Cezaevi önünden seslendiler: Seda ve Sibel’e özgürlük

  • 16:23 8 Mayıs 2024
  • Güncel
İZMİR – İzmir’de kadın örgütleri ve çok sayıda kurum temsilcisi, Şakran Kapalı Cezaevi önünde Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez’in adli koğuşta tutulmalarını protesto ederek serbest bırakılmalarını talep etti. 
 
2 Nisan’da Wan halkıyla dayanıştıkları için tutuklanan Sibel Örkmez ve Sedanur Uğur, siyasi koğuş taleplerine rağmen adli koğuşta tutulmaya devam ediyor. Sedanur ve Sibel kaldıkları adli koğuşta 30 tutuklu tarafından saldırıya uğramış ve tekrardan başka bir adli koğuşa sevk edilmişti. Durumu protesto eden kadın örgütleri ve çok sayıda kurum temsilcisi Şakran Kapalı Cezaevi önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) milletvekilleri Burcugül Çubuk ve Perihan Koca da katıldı. Açıklamada “Şakran’da işkence var” yazılı pankart taşınırken sık sık “Seda ve Sibel’e özgürlük”, “Şakran Cezaevi’nde işkence var” sloganları atıldı.
 
‘Ne yalnız hissediyorlar ne yanlış hissediyorlar’
 
Sedanur ve Sibel’in ilk defa sokağa çıkmadıklarını ve bundan sonra da sokaklarda olmaya devam edeceklerini söyleyen DEM Parti İzmir milletvekili Burcugül Çubuk, “Bu hapishaneden çıkacaklar. Bu hukuksuz tutuklamaların da hesabını Seda ve Sibel’le birlikte sokakta soracağız. Seda ve Sibel’in adını anmak onurdur, yoldaşları olmak onurdur. Bize mücadelenin gücünü gösterdikleri için teşekkürler. Hapishanede yalnız olduklarını düşündüren idareye tekrar sesleniyoruz: Ne yalnız hissediyorlar ne yanlış hissediyorlar.  Seda ve Sibel’in iradesine işkenceciler yenilecek” dedi.
 
Sedanur ve Sibel’in mesajları okundu
 
Ardından konuşan DEM Parti Mersin milletvekili Perihan Koca ise Sedanur ve Sibel’den mesaj getirdiğini söyleyerek bu mesajları okudu. İlk olarak Sedanur’un mesajını okuyan Perihan şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle buraya gelen haksızlığa ve hukuksuzluğa karşı çıkan tüm yoldaşlarımı selamlıyorum. Neden burada olduğumuzu gayet iyi bildiğimizden başımız dik bir şekilde tüm zorluklara karşı çıkıyoruz. Bizi mücadeleden koparmaya, tecrit etmeye çalışanlara karşı mücadelemizi her yerde büyütmeye devam edeceğiz”
 
Sibel’in mesajı ise şu şekilde: “Tüm ezilenlerin oluşturduğu bu mücadelenin parçası olmanın inadını ve umudunu taşıyorum. Tüm yoldaşlarımı hakikatin gücüyle selamlıyorum. Zindanlardan meydanlara insan onuruna yaraşır bir yaşamı kuracağız. Serkeftin”
 
Açıklama Sedanur ve Sibel’in yoldaşlarının konuşmalarıyla devam etti. Ardından sloganlarla sona erdi.