Bismil’de kadın buluşması: Barışın teminatı kadınlardır

  • 22:07 29 Mart 2024
  • Güncel
AMED - DEM Parti, Bismil’de kitlesel kadın buluşması gerçekleştirdi. Buluşmada konuşan DEM Parti Kadın Meclis Sözcüsü Halide Türkoğlu, “8 yıllık kayyım rejimine, AKP-MHP iktidarının savaş politikalarına cevap vermemiz gerekiyor. Her mühür kayyumları gönderecek” dedi.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Pazar günü gerçekleşecek olan yerel seçimler öncesi çalışmalarını sürdürüyor. DEM Parti Kadın Meclis Sözcüsü Halide Türkoğlu ve Bismil Belediye eşbaşkan adayı Mizgin Ekin’in katılımıyla Bismil’in Hola köyünde kadın buluşması gerçekleştirildi.  
 
‘Her mühür kayyumları gönderecek’
 
Kadınlar, Halide ile beraberindeki heyeti alkışlar ve zılgıtlarla coşkulu bir şekilde karşıladı. Buluşmada konuşan Halide, “Çok az bir zaman kaldı. 8 yıllık kayyım rejimine, AKP-MHP iktidarının savaş politikalarına cevap vermemiz gerekiyor. Bu seçim aynı zamanda biz Kürtler içinde referandumdur. Oylarımıza sahip çıkıyor muyuz? Savaşa karşı barışı savunuyor muyuz? Kayyım politikalarına karşı demokratik bir yaşamı savunuyor muyuz? Bunun cevaplarını iktidara vereceğiz. Kürdistan’ın her yerinde biz kadınlar güçlü bir şekilde bunun cevabını vereceğiz. Bu cevabı vermek zorundayız çünkü biz kadınların, gençlerin hayatlarından çalıyorlar. Sandıklara giderken sadece oy kullanmıyoruz geleceğimize de karar veriyoruz. Barışın teminatı kadınlardır. Gençlerin geleceğini düşünen kadınlardır biz kadınlara inanıyoruz. Partimizde zaten eşbaşkanlık sistemiyle gücünü kadınlardan aldığını gösteriyor. DEM Parti’nin altına mührü vuracağız. Her mühür kayyumları gönderecek. Yolumuz açık olsun” dedi.
 
Konuşmanın ardından pusula kullanımı hakkında bilgi verilirken, kadınlar da yaşadıkları sorunları anlatarak taleplerini dile getirdi.