Bêrecûk’te mitinge dönüşen halk buluşması

  • 00:19 30 Mart 2024
  • Güncel
RIHA - Bêrecûk’te mitinge dönüşen halk buluşmasında konuşan DEM Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan, “Belediye eşbaşkanlarımız size ağa olmaya değil hizmetkar olmaya geliyor” dedi.
 
Riha’nın (Urfa) Bêrecûk (Birecik) ilçesinde Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi’nin (DEM Parti) düzenlediği halk buluşması binlerin katılımıyla mitinge dönüştü.  DEM Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan, DEM Parti Bêrecûk Belediye Eşbaşkan adayları Berivan İlkaya Manas ile Mehmet Begit’in katıldığı buluşmada meşaleler yakıldı, havai fişekler pataltıldı. Buluşma öncesi DEM Parti seçim bürosuna yakın bir mesafeden binlerce kişi yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş boyunca “Direne direne kazanacağız”, “Bijî berxwedana DEM Parti” sloganları atıldı. Seçim bürosu önünde gerçekleşen buluşma, belediye eşbaşkan adaylarının kitleyi selamlaması ile başladı. Eşbaşkan adayları yaptıkları konuşmada “Birlikte kazanacağız” mesajı verdi.
 
‘Size hizmetkar olmaya geliyoruz'
 
Ardından söz alan DEM Parti Riha Milletvekili Ömer Öcalan, katılanlara teşekkür ederek “Birecik halkı mazlum bir halktır. Birecik halkı onuru ile yaşayan bir halktır. Bu halka partimizin ve yol arkadaşlarımızın borcu vardır. Bu belediyeyi halkımız ile alıp birlikte yönetmemiz gerek. Bu halkın ağa ve beylere karnı tok. Ne yaparlarsa yapsınlar Birecik halkı kararını vermiştir. Birecik halkı belediye eşbaşkanlarının kendi yanlarında olmasını istiyor. Seçimden sonra Antep’e taşınan belediye başkanlarını bu halk istemiyor. Birecik halkının belediye başkanı Birecik halkının arasından olmalı. Halkın parasını Ankara’dan gelenlere peşkeş çekilmesine engel olacağız. Belediye eşbaşkanlarımız size ağa olmaya değil hizmetkar olmaya geliyor” diye konuştu.
 
Coşkulu buluşma davul zurna eşliğinde söylenen Kürtçe şarkılar ve çekilen halaylar ile son buldu.