Seçime saatler kala çalışmalar sürüyor

  • 18:31 29 Mart 2024
  • Siyaset
RIHA - DEM Parti Riha ve ilçelerinde seçime saatler kala seçim çalışmalarını ev ev dolaşarak sürdürüyor. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) seçime saatler kala Riha (Urfa) ve ilçelerinde seçim çalışmaları yürütmeye devam ediyor. 
 
Sêwereg
 
Sêwereg (Siverek) DEM Parti belediye Eşbaşkan adayı Ali Dusak, seçim çalışması programı kapsamında Hayvan Pazarı'nı ziyaret etti.  Bölgenin en büyük hayvan pazarlarından biri olan Sêwereg Hayvan Pazarında esnaf ve yurttaşlarla bir araya gelen Ali, çalışmalarına daha sonra ilçe merkezinde esnaf ziyareti yaparak sürdürdü. 
 
Pirsûs
 
Pirsûs (Suruç) DEM Parti Belediye Eşbaşkan adayları Ayten Kaya ve Müslüm Baran ilçeye bağlı kırsal mahalleler olan Şewla, Mektelan ve Girêgewr’de yurttaşlarla buluştu. Büyük ilgi gören adaylar burada çat kapı ev ziyaretleri yaparak projelerini anlattılar.  Öte yandan Pirsûs kent merkezinde kurulan DEM Parti seçim standı yurttaşlar tarafından gün boyunca ziyaret edildi. Burada bir araya gelen yurttaşlar, çalınan şarkılar eşliğinde zılgıt ve sloganlarla halay çekti.  
 
Wêranşar
 
DEM Parti Wêranşar (Viranşehîr) Belediye Eşbaşkan adayı Bedriye Yorgun, Gomûl, Aslan Baba ve Irmak kırsal mahallelerini ziyaret etti. Burada düzenlenen halk toplantılarında, AKP’nin 22 yıllık iktidarında tüm ülkeyi günden güne sefalete sürüklerken, hizmetlerden yoksun bıraktığına değinen Bedriye, DEM Parti’nin  değişim ve dönüşüm için büyük bir şans olduğunu dile getirdi.  
 
Haliliye
 
DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu bugün merkez Haliliye ilçesindeki seçim çalışmalarına katıldı. Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Gülşen Özer, Haliliye Belediye Eşbaşkan adayı Sema Ateş ve beraberlerindeki kalabalık grup, Hal Pazarı esnafıyla buluştu. Yaş Sebze Komisyoncular Derneği yöneticileriyle bir araya gelen heyet, dernek yöneticileriyle birlikte esnafları gezdi. Elektrikçiler ve toptancılar sitesi esnafını ziyaret eden heyet, yaşadıkları sorunları dinledi. 
 
Eyyübiye 
 
DEM Parti Eyyübiye Belediye Eşbaşkan adayları Halil Akbaş ve Adalet Eriş, Büyükşehir Belediye Eşbaşkan adayı Celalettin Erkmen ile birlikte Yıldız Meydanı, Medine Çarşı , Ucuzluk Pazarı esnafını ziyaret ettiler. Adaylar daha sonra  Balıklıgöl Platosu'nda bulunan Saîdê Nûrsî'in ilk gömüldüğü yer olan mekanda bir araya geldi. Burada bir açıklama yapan Celaleddin, “Ünlü Kürt İslam alimi Bediüzzaman Said-i Kurdi (Nursî), 23 Mart 1960 yılında 82 yaşında Urfa’da İpek Palas Oteli’nde hayata gözlerini yumdu. Vefatının üzerinden 63 yıl geçmesine rağmen kendini inançlar üzerinden yaşatan halkın duygularını sömüren AKP iktidarı hala kabrinin bulunduğu yeri tespit etmemiştir. Halkımıza sözümüzdür değerlerimize sahip çıkıp sonuna dek takipçisi olacağız” dedi. Eşbaşkan adayları ardından Urfa Spor Kulübü'nü ziyaret etti. 
 
Serêkaniyê
 
Serêkaniyê (Ceylanpınar) ilçesinde DEM Pati üç koldan çalışma yürüttü. Eşbaşkan adayı Rahşan Yazar düzenlenen kadın toplantılarına katılıp ev ziyaretleri yaptı. Diğer Eşbaşkan adayı Uğur Kahraman ise kırsal Lebbana mahallesinde halk buluşmasına katıldı. Mahallede büyük bir coşku ile karşılanan Uğur, “31 Mart'ta hep birlikte kazanacağız” mesajı verdi. 
 
Hewag 
 
DEM Parti Hewag (Bozova) Belediye Eşbaşkan adayları İsmail Yıldız ile Aygül Kapıkayalı, seçim çalışmaları kapsamında Dûtlî ve Êskin mahallesinde çat kapı ev ziyaretleri gerçekleştirdi. 20 günde Hewag'ın bütün kırsal mahallelerini gezdiklerini, çalmadık kapı bırakmadıklarını belirten eşbaşkan adayları, "Birlikte kazanacağız" mesajı verdi.