‘Emeğimizin de yaşamımızın da sahibi biz olacağız’

  • 21:56 29 Mart 2024
  • Siyaset
BEDLÎS - DEM Parti seçim çalışmalarına Elcewaz’da devam ederken, “Bunların ve sistemin artık değişmesi gerekiyor” mesajı verildi.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Elcewaz (Adilcevaz) İlçe Örgütü, seçim çalışmaları kapsamında çat kapı, esnaf ve tekstil ziyaretleri düzenledi. Seçim çalışmalarına partililerin yanı sıra önceki dönem Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bedlîs Milletvekili Mizgin Irgat ve Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı İş) Genel Sekreteri Nihat Demir ile Elcewaz Belediye eşbaşkan adayları Dilek Akdağ ve Cesim Tusun katıldı.
 
 DEM Partililer, çat kapı gidilen evlerde sıcak ve samimi bir şekilde karşılandı. Özellikle kadınlar ve çocukların partililere yoğun ilgisi dikkatlerden kaçmadı. Partililer ile yurttaşlar birçok yerde Kürtçe şarkılarla eşliğinde halaya durdu. Bu esnada yurttaşlar, “Jin jiyan azadî” sloganı atarak, zafer işaretleri ve ıslıklar çaldı. Partililer, ardından esnafları da ziyaret ederek, oylarına talip olduklarını belirtti.
 
‘Beraber bu süreci yürüteceğiz’
 
Daha sonra DEM Parti heyeti, çok sayıda işçinin çalıştığı bir tekstile ziyarette bulundu. İşçilerin yoğun ilgisiyle karşılaşan partililer, gündeme dair sohbet etti.  Burada kısa bir açıklama yapan önceki dönem Mizgin Irgat, tüm Türkiye’de ve Bedlîs’te DEM Parti’nin zamanı olduğunu belirtti. DEM Parti’nin ekolojinin yanında bir kadın partisi olduğunu ifade ederek, haksızlığa, hukuksuzluğa karşı olduğunu bir parti olduğunu vurgulayan Mizgin, “O yüzden siz çalışanlar, kadınlar ve gençlerin bize ayrıca destek olmalarını bekliyoruz ve istiyoruz. Çünkü biz hep beraber bu süreci yöneteceğiz. Maalesef Adilcevaz’ı hep iktidara yakın odaklar belediye başkanlığını yürüttü” dedi.
 
'Vakit bizim vaktimiz'
 
Mizgin, sözlerini şöyle sürdürdü: “Adilcevaz bu kadar güzel bir yerken, halen yıllardır aynı kalmış. Bunların ve sistemin artık değişmesi lazım. Kadınların, gençlerin artık daha görünür olması lazım. Emeğimizin de yaşamımızın da sahibi biz alacağız. Vakit bizim vaktimizdir. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.”
 
Mizgin’in konuşmasının ardından partililer uzun süre alkışlandı.