Nisêbîn’de halk şöleni: Meşale sizsiniz!

  • 22:02 29 Mart 2024
  • Siyaset
MÊRDÎN - Seçim öncesi coşku devam ederken DEM Parti Nisêbîn’de bugün halk şöleni gerçekleştirdi. Nisêbîn halkı ellerinde meşalelerle “Biji Serok Apo” sloganları atarken, Gülbin Şahin Dağhan “Meşale sizlersiniz” dedi.  
 
Yerel Seçimlere sayılı gün kala Nisêbîn halkı seçim coşkusunu halaylar ve stranlarla şölende kutladı.  Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Midyat seçim bürosu önünden Şirin Sokak’ta bulunan kadın seçim bürosuna kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi. DEM Parti Nisêbîn Belediyesi Eşbaşkan Adayları Gülbin Şahin Dağhan ve Selahattin Ay’ın da aralarında bulunduğu kitle sık sık, “Jin jiyan azadî”, “Biji Serok Apo”, “Diren Direne Kazanacağız” sloganları attı. Yürüyen kitleyi Şirin Sokak’ta bulunan gençler ve kadınlar havai fişeklerle karşıladı. Ardından gençler halaya durdu ve özgürlük meşalelerini yaktı.
 
‘Ape Musa’nın meşalesi elinizde olacak’
 
Söz alan Gülbin Şahin Dağhan, “Bugün buraya meşalelerle buraya yürümemize izin vermediler ama şunu unuttular bizim en büyük meşalemiz ve geleceğimiz gençler bizimleydi. Meşale sizlersiniz. Her zaman diyoruz Nisêbîn gençlerin kentidir diye; siz Ape Musa’nın generallerisiniz, her yerdesiniz ve Ape Musa’nın meşalesi her zaman ellerinizde olacak. 31 Mart’ta bu coşku ve heyecanla sandıklara gidelim ve sandıklarımıza, oylarımıza sahip çıkalım. Geleceğimiz için sandıklarımıza sahip çıkmalıyız” dedi.
 
‘Geldikleri yere göndereceksiniz’
 
Ardından konuşan Selahattin Ay, “Hepiniz hoş geldiniz. Bugün buradaki coşkunuzla AKP-MHP iktidarına cevap oldunuz. Biliyoruz ki 31 Mart günü de onlara büyük bir cevap verip geldikleri yere göndereceksiniz” diye konuştu.
 
Şölen halaylarla sürüyor.