Çiğdem Kılıçgün: İktidara verecek ne oyumuz ne de selamımız var

  • 23:26 29 Mart 2024
  • Siyaset
SEMSÛR - Kolik’daki halk buluşmasında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün, seçime dair “Bizim iktidara verecek ne oyumuz ne de selamımız var" derken, Kürt sorunun çözümünde ise PKK Lideri Abdullah Öcalan'ı işaret ederek, "Çözüm için çaba sarf eden tek kişi var. O da çözümde ısrar eden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dır” dedi.
 
Yerel yönetimlerin belirleneceği 31 Mart Seçimlerine çok kısa bir süre kala çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Semsûr İl Örgütü, Kolik ilçesinde halk buluşması düzenledi. Kolik ilçe merkezinde bulunan DEM Parti ilçe binası önünde düzenlenen buluşmaya çok sayıda kişi katıldı.  Halk buluşmasına katılan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar, halk tarafından meşalelerle karşılandı. Halk buluşmasında büyük bir coşkuyla halaya duran kitle sık sık, “Bê Serok jiyan nabe”, “Jin jiyan azadi”, “Bijî berxwedana zindanan” sloganları attı. DEM Parti Kolik ilçe Belediye Eşbaşkan adayı Osman Özbek ile parti il ve ilçe yöneticileri de halk buluşmasında yer aldı.
 
‘Bizim iktidara verecek ne oyumuz ne de selamımız var’
 
Halk buluşmasında konuşan Çiğdem Kılıçgün, Mereş merkezli depremlerin üzerinden bir yıldan fazla zaman geçmesine rağmen depremzedelerin barınma sorununun hala çözülmediğini belirterek, “Bir buçuk yıldır taş üzerinde taş bırakmayan bu iktidara verecek tek bir oyumuz ne de verecek bir selamımız var” dedi.  Çiğdem, “Bütün tutuklamalara ve baskılara rağmen, 2014'te uygulanan çökertme planına rağmen, gözaltılara rağmen mücadelesinden vazgeçmedi. İktidar ve ortağı seçimlerde Kürt halkının değerlerine hakaret etmekten geri durmuyor. Küçük ortağı Şeyh Said'e hakaret ederek Kürt halkının yüz yıllık direnişinin neden var olması gerektiğini, niye var olması gerektiğini çok iyi gösterdi. Şeyh Said'e yönelik hakaretlere AKP sessiz kalması AKP'nin Kürt düşmanlığını bize gösterdi” ifadelerini kullandı.
 
‘Kürt sorununu çözmeyen iktidarların hepsi gitti’
 
PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecrit uygulamasıyla birlikte Kürt sorunun çözümsüz bırakıldığını vurgulayan Çiğdem, “Bu ülkenin yüzyıllık politikası Kürtlere kaybettirmektir.  100 yıl geçti Kürtler hala buradalar. Kürt sorunu çözemeyen iktidarların hepsi gitti. Kürt sorunun demokratik yollarla çözümü mümkün Çözüm için çaba sarf eden tek kişi var. O da İmralı'da 25 yıldır ağır tecride, ağır işkencelere rağmen çözümden ısrar eden Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'dır. Kürt sorunun çözümü için Sayın Abdullah Öcalan üzerinde devam eden tecridin son bulması ve diyalogla bu sorunun demokratik yollardan çözülmesi gerekiyor” şeklinde konuştu.
 
Çiğdem’İn konuşmasının ardından halk buluşması halay ve  “Oy namustur, namusuna sahip çık” sloganları ile son buldu.