Gina'nın failleri hakkında tutukluluğa devam kararı

  • 13:52 26 Nisan 2024
  • Hukuk
 
 
KİLİS – Kilis'te 9 yaşındaki Gina Mercimek'i katleden faillerin yargılandığı davada tutukluluğa devam kararı verilirken, bir sonraki duruşma ileri bir tarihe ertelendi. 
 
Kilis'te Suriyeli 9 yaşındaki Gina Mercimek'in tecavüz edildikten sonra katledilmesine suçundan açılan davanın 5'inci duruşması Kilis 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Duruşmaya, çocuğun ailesi, yakınları, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD), İnsan Hakları Derneği (İHD) ile Yeryüzü Çocukları Derneği’nden avukatlar ile fail avukatları katıldı.
 
Faillerden Azittin Altınöz duruşma salonunda hazır bulundurulurken, Hüseyin Boğuç tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile bağlandı. 
 
Kimlik tespitinin ardından başlayan duruşmada mahkeme heyetinin, mütalaada hakkında istenilen cezayı bildirdiği Hüseyin Boğuç, diğer fail Azittin Altınöz’ü suçladı. 
 
Duruşma ertelendi
 
Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, fail avukatlarının Azittin Altınöz’e ait olay sonrası MOBESE görüntülerinin incelenmesi ve ifadesini alan polislerin yeniden dinlenmesi taleplerini reddederek, ek savunma için duruşmayı 6 Mayıs’a erteledi.
 
Ayrıca, faillerin tutukluluğunun devamına karar verildi. 
 
Ne olmuştu?
 
Kilis’e bağlı Okçular Mahallesi'nin Selvili Medrese Sokak'ta oturan Suriyeli Mercimek ailesinin 9 yaşındaki kızları Gina Mercimek, 2023 yılının Nisan ayında kayboldu. Yapılan başvuru üzerine başlatılan arama çalışmaları kapsamında aynı sokakta bulunan Hüseyin Boğuç'a ait iki katlı evin avlusundaki su kuyusunda arama çalışması yapıldı. Çalışmalar neticesinde çocuk, 4 Nisan'da 12 metrelik su kuyusunda işkence edilerek katledilmiş halde bulundu. Ardından ise Hüseyin Boğuç ile Azittin Altınöz gözaltına alınarak tutuklandı.