Qers’te kadınlar özel savaş politikalarını tartıştı

  • 18:58 7 Eylül 2024
  • Güncel
QERS  - Özel savaş politikalarının tartışıldığı atölyede, kadınlara yönelik saldırılara karşı örgütlenmenin önemine vurgu yapıldı. 
 
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Qers’in Digor ilçesine bağlı Pazarcık Beldesinde özel savaş politikalarını tartışmak üzere kadınlarla bir araya geldi. DBP Kadın Meclisi Sözcüsü Berivan Bahçeci, Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Parti Meclis (PM) üyesi Hebûn Aslan ve DEM Parti Pazarcık İlçe Eşbaşkanı Günay Erkmen’in katılımıyla gerçekleştirilen atölyeye çok sayıda kadın katıldı. 
 
Atölyede konuşan Berivan, bütün dünya kadınlarının  jin, jîyan,  azadî felsefesi üzerinden örgütlendiğini söyleyerek, “Biz Kürt kadınları da bu felsefeye daha çok sahip çıkmak zorundayız. Taciz, tecavüz ve Kürt değerlerine yönelik saldırılara karşı daha çok örgütlenmeliyiz. Özel savaş politikalarına ve kadın bedeni üzerine yapılanlara karşı kadınlar birlikte hareket etmeli. Kadınlara yönelik saldırılara karşı daha çok tepki göstermeliyiz. Herkes kendi evinde, mahallesinde ve şehrinde bu örgütlenmeyi yapsa hiçbir güç kadın iradesini yenemez” dedi. 
 
Buluşma, kadınların özel savaş politikalarına karşı nasıl örgütleneceklerini tartışmalarıyla son buldu.