ÖHD yeni yönetimini belirledi: Daha güçlü mücadele edeceğiz

  • 18:57 20 Nisan 2024
  • Güncel
İSTANBUL - ÖHD İstanbul Şubesi’nin yeni yönetimini belirlediği 3'üncü Olağan Genel Kurulu’nda, “Hukuksuzluğa karşı güçlü bir mücadele yürüteceğiz” denildi.
 
Özgürlük için Hukukçular Derneği (ÖHD) İstanbul Şubesi, 3'üncü Olağan Genel Kurulu’nu Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleştirdi. İnsan Hakları Derneği (İHD) Eş Genel Başkanı Eren Keskin, Anadolu Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (ANYAKAY-DER) üyeleri, tutsak yakınları, hukukçu ve siyasi parti temsilcileri katıldı. Genel kurulun gerçekleştiği salona, "Ji mirovên azad ber bi civaka azad ve em ê hiqûqa azadîxwaz ava bikin", “Tecrit insanlık suçudur” pankartları asıldı.
 
Divan seçimi yapılan kurulda, divana Fırat Epözdemir, Çağla Leyla Kaya ve Raziye Öztürk seçildi.  Kurul, demokrasi ve özgürlük mücadelesinde yaşamını yitirenler bir dakikalık için saygı duruşunun ardından başladı.
 
‘Bu tecrit kabul edilemez’
 
Kurulda ilk olarak söz alan divan üyelerinden Fırat Epözdemir,  yargının gelinen aşamada geçmiş dönemlerdeki İstiklal Mahkemeleri ve Devlet Güvenlik Mahkemelerinden (DGM) farklı olmadığına dikkat çekerek, “Bu dönemin mahkemeleri geçmişteki mahkemelere kıyasla çok vahim kararlar veriyor. Hepinizin bildiği gibi İmralı Cezaevi’nde bulunan sayın Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen bir tecrit var. Kendisinden hiçbir şekilde haber alınmıyor. Önce bir insan olarak sonra bir hukukçu olarak şunu söylemek istiyorum.  Bu tecrit kabul edilemez. Umut ediyoruz ki bu kurulla birlikte gelecek günlerde İmralı tecridini kaldırırız” dedi.
 
‘Hukuksuzluğa karşı güçlü bir mücadele yürüteceğiz’
 
Daha sonra söz alan  ÖHD Eş Genel Başkanı Serhat Çakmak, “Biz avukatlar olarak 15 yıldır bu adaletsizliğe ve hukuksuzluğa karşı mücadele ediyor aynı zamanda büyük bedeller veriyoruz. Bu mücadele savaşında birçok arkadaşımız yaşamını yitirdi.  Biz bu adaletsizlik ve hukuksuzluğa karşı önümüzde günlerde daha güçlü bir mücadele vereceğiz” diye konuştu.