Kayyım 2 milyar 438 milyon borç bıraktı

  • 11:48 26 Nisan 2024
  • Güncel
 
AMED - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, kayyımın 2 milyar 438 milyon borç bıraktığını ve seçimden önce diğer kurumlara 44 taşınmazın devredildiğini aktardı. 
 
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun, Sümer Park Ortak Yaşam Alanı Nikâh Salonu’nda gerçekleştirdikleri basın toplantısında kayyımın yaptığı usulsüzlükleri ve bıraktığı borcu açıkladı. Toplantıya, Belediye Eşbaşkanlarının yanı sıra Belediye meclis üyeleri, il meclis üyeleri, yerel ve ulusal basın mensupları ve çok sayıda yurttaş katıldı. 
 
'Belediye binası yurttaşlara kapalıydı'
 
Toplantıda ilk olarak söz alan Serra Bucak, halkın kendi iradesiyle aldığı belediyelere atanan kayyımların 5 sene boyunca, kentte yarattığı büyük tahribatlara dikkat çekerek, “Bugün hem yerel hem ulusal basın çalışanlarının burada olması mutluluk verici. Kesintisiz 5 yıldır kayyım sürecinde belediye hizmet binamız ve çalışmalarımız başta basın olmak üzere bu kentin tüm dinamiklerine kapalıydı. Çalışmamız henüz tamamlanmadı, birimlerimizin hepsinin bu konudaki incelemeleri sürüyor. Tespit ettiklerimizi Mayıs ayında gerçekleştireceğimiz gündem toplantısında sunacağız. Kayyım sürecinde belediye hizmet binamız kentim tüm birimlerine maalesef kapalıydı. Bunu bu süreçten sonra değiştireceğiz. Belediyede kurum odalarını açacağız. Kapılarımız herkese açık. Biz bunu seçim sürecinde de ifade ettik. Çünkü biz demokratik ve şeffaf bir belediyecilik anlayışına sahibiz” ifadelerine yer verdi.
 
Kayyım 2 milyar 438 milyon borç bıraktı 
 
Kayyımın 2 Milyar 438 milyon borç bıraktığını kaydeden Serra, "DİSK'nin borcu 907 Milyon, DİSKİ'nin ihalesi devam eden borç 200 milyon. Borcu toplam olarak vermedik, kalem kalem vermeyi doğru bulduk. Basın Yayın Halkla Daire Başkanlığı’nın net bütçesi 75 Milyon 126 bin, 25 Nisan’dan itibaren harcanmış bütçesinin 46 Milyon 65 bin, 2024 yılının ilk üç ayı geride kalan bütçenin yüzde 61'ini harcandı" dedi. 
 
44 adet taşınmaz devredildi
 
Ardından konuşan Doğan Hatun, diğer kurumlara tahsis edilen taşınmazların 44 adet olduğunu ve Ocak ve Şubat ayında 6 taşınmazın devredildiğini söyledi. Devredilenlerin 13'ünün satışının yapıldığını söyleyen Doğan, "Bazı arsaların villa alanı olarak satıldı. 15 adet taşınmaz ise meclis üyesi ve protokoller ile yapıldı. Bazı taşınmazlar seçime üç gün kala verilmiş" sözlerine yer verdi.
 
70 otobüs arızalı 
 
Toplantıda eşbaşkanlara soru da yöneltildi. Kentteki toplu taşıma ile ilgili soruya yanıt veren Doğan,  “Araç ile ilgili sorunlar var. 70 otobüsümüz arızalı. Günübirlik arızlarla bile istediğimiz sayıda talebi karşılamak söz konusu değil. Otobüs şoförlerinin de görev yerleri değişmiş. 200 şoförün görevlendirilmesi başka birimlere yapılmış. Belediyeyi kazandığımız zaman  herkese eşit hizmet vereceğimizi belirtmiştik. Basında yansıdığı gibi bir şey yok” ifadelerini kullandı.