Şengal'de coşkulu Çarşema Sor kutlamaları

  • 22:38 17 Nisan 2024
  • Kültür Sanat
HABER MERKEZİ - Şengal’de düzenlenen Çarşema Sor kutlamalarında, Şengal’in özerkliği ve birlik mesajı verildi. 
 
Êzidî yılının başlangıcı olarak kabul edilen Çarşema Sor Bayramı, Şengal’in pek çok merkezinde farklı eylem ve etkinliklerle kutlandı.
 
Şengal Özerk Yönetimi, Sinunê kasabasının Kers Vadisi’nde “Êzidîlerin birliği ve Çarşema Serê Nîsanê ruhuyla Şengal’in özerkliğini sağlayacağız” şiarıyla coşkulu bir kutlama gerçekleştirdi. Kırmızı çiçeklerle süslenen kutlama alanında Êzidî toplumu, giydiği yöresel kıyafetlerle renklendirdi.
 
Şengal Direniş Birlikleri (YBŞ), Şengal Kadın Birlikleri (YJŞ) ve Êzidî Kadın Özgürlük Hareketi TAJÊ adına mesajların verildiği kutlamaya, Rojava Êzidîleri de mesaj gönderdi. Alanda konuşan Şengal Demokratik Özerk Meclisi Eşbaşkanı Nayif Şimo, Êzidî halkının, PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın, Şengal savunma güçlerinin ve özerk kurumların Çarşema Sor Bayramını kutladı. Şimo, “Bu bayramı gelecek yıl tamamen özgür olarak kutlamayı umut ediyoruz. Umuyoruz ki bu kutlamalar Önder Apo’nun ve Şengal’in özgürlüğüne vesile olur” dedi. 
 
Konuşmaların ardından Koma Çiyayê Şengalê müzik grubu sahne aldı. Tiyatro oyununun sahnelendiği, şiir ve şarkıların söylendiği kutlamada halaylar çekildi.