Tutsak Makbule Özer’in ailesine ziyaret

  • 17:47 23 Nisan 2024
  • Güncel
WAN – TUHAY-DER, DEM Parti, TJA ve Barış Anneleri’nden dün yeniden tutuklanarak cezaevine gönderilen 82 yaşındaki Makbule Özer’in ailesini ziyaret etti. Ziyarette, Makbule’nin cezaevinde kalabilecek durumda olmadığı vurgulanarak verilen tutuklama kararından bir an önce vazgeçilmesi çağrısı yapıldı.
 
Wan’da Tutuklu ve Hükümlü Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUHAY-DER) öncülüğünde Artemêt (Edremit) ilçesinde dün yeniden tutuklanan 82 yaşındaki Makbule Özer’in ailesini ziyaret etti. Ziyarette Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Eşbaşkanları, Wan Milletvekili Gülcan Kaçmaz Sayyiyit, Barış Anneleri Meclisi üyeleri, Tevgera Jinen Azad (TJA), Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) katıldı.
 
'Karardan bir an önce vazgeçilsin'
 
Ziyaretçiler Makbule’nin çocukları ve torunları tarafından karşılandı. Burada konuşan TUHAY-DER Eşbaşkanı Çetin Uyar, “Makbule Özer doktorların verdiği asılsız raporlarla tekrar tutuklanmıştır. Buradan doktorlara sesleniyoruz bir an önce verdiğiniz karardan dönün” dedi. Çetin, Kürt halkı üzerindeki baskının ancak PKK Lideri Abdullah Öcalan’a yönelik tecridin kaldırılmasıyla sonlanabileceğini belirtti.
 
‘Cezaevinde kalabilecek durumda değil’
 
Ardından konuşan Barış Annesi Meclisi üyesi Zekiya Kaya da, “Makbule anne cezaevinde kalabilecek durumda değildir. 82 yaşında bir anneyi tutuklamak büyük bir ayıptır” sözleriyle verilen kararı eleştirdi. Zekiya, Makbule hakkında verilenen karardan bir an geri dönülmesi çağrısı yaptı.
 
'ATK Kararları siyasi saiklerle vermekte'
 
Ziyarette son olarak konuşan DEM Parti Wan Milletvekili  Gülcan Kaçmaz Sayyyiğit de Makbule Özer’e yönelik düşmanca bir tutum olduğuna vurgu yaptı. Gülcan, “Hatice anne, Hanife anne, Besra anne ve Makbule anne ne yazık ki bir düşman hukukuyla şu an birebir karşı karşıya kalmış durumdadır. Buradan ATK’ye çağrıda bulunuyoruz: Türkiye’de yıllardır yargı mensupları iktidarın maşası olarak bir konsept devreye sokmuş durumdalar. Bağımsız yargıdan söz etmek mümkün değil ama maalesef son yıllardır bakıyoruz bilimin ışığında hareket etmesi gereken, mesleki ve etik kurallar çerçevesi içerisinde hareket etmesi gereken ATK’de şu an siyasi saiklerle hareket etmekte ve annelerimize yönelik, cezaevlerinde şu an bulunan hasta tutsaklara yönelik siyasi saiklerle karar  vermekte. Biz ATK’yi kendi mesleki etik kuralları çerçevesinde bilimsel olarak çalışma yürütmeye ve bunun sonucunu açığa çıkarmaya davet ediyoruz” diye konuştu. 
 
Yapılan konuşmaların ardından ziyaret son buldu.