Bağ Evi’nde atölyelere yoğun ilgi

  • 14:52 24 Haziran 2024
  • Kültür Sanat
 
AMED - Rezan ilçesine bağlı Bağcılar Mahallesi’nde bulunan Bağ Evi, bahçesindeki üzüm bağları ile nefes alma alanı yaratırken, bir yandan da kadınlar, çocuklar ve gençler için sosyal yaşam ve eğitim alanı oluşturuyor.
 
Amed’de Rezan (Bağlar) Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’ne bağlı Bağ Evi, çocuklar, kadınlar ve gençler için önemli çalışmalara imza atıyor. İlçenin adını temsil eden üzüm bağlarıyla donatılmış bir bahçenin içinde olan Bağ Evi, Bağcılar Mahallesi sakinleri tarafından büyük ilgi görüyor.
 
Çocuklar hem öğreniyor hem sanatla tanışıyor
 
Konservatuara hazırlık yapan öğrenciler, Bağ Evi’nde yoğun bir çalışmanın içinde. Piyano, ritim, halk oyunları dersleri alan öğrenciler, hafta içi ve hafta sonu grupları olarak eğitim imkanına sahip oluyor. Çocuklar için de 7-14 yaş grubuna yönelik piyano, ritim, halk oyunları eğitimi veriliyor. Çocuklar öğretmenleri ile hem öğreniyor hem de sanatla tanışıyor. Eğitimlerin yeni öğrencilerin gelmesiyle sürdürülmesi planlanıyor.
 
Çocuklar oyun odasında, kadınlar kursta
 
Bağ Evi’nde kadınlar için dikiş-nakış ve ev tekstili kursu veriliyor. Hafta içi sabah ve öğlen olmak üzere iki grupta verilen kursta, yetişkin ve bebek kıyafetleri, nevresim, el dokuması ürünler yapılıyor. Kadınlar için açılan kurslardan biri de okuma-yazma eğitimi. Haftanın iki günü sabah ve öğlen grupları halinde yapılan okuma-yazma eğitim ile de önemli bir işe imza atılıyor.  Kadınlar meslek edinme kursunda iken çocuklar da oyun odalarında okul öncesi eğitimi alabiliyor. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere toplamda 24 çocuk iki grup halinde atölyelerden yararlanıyor.
 
‘Kadın belediyeciliği bunu gerektirir’
 
Yeni başvurulara açık olan Bağ Evi,  daha fazla yurttaşa uluşmayı hedefliyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü’nün çalışmalarını koordine eden Emine Baştaş, alan çalışması yaptıklarını, talepler doğrultusunda kurslara karar verildiğini söyledi. Her yaş grubunun ihtiyacının ayrı olduğunu ifade eden Emine şöyle konuştu: “Amacımız sorunlara eğilmek ve taleplere cevap olabilmek. Psikolojik, sosyal, ekonomik her açıdan destek olmak istiyoruz. Kadın belediyeciliği de bunu gerektirir. Kadınların evden çıkmasını, sosyal yaşama katılmasını ve eğitim aldıktan sonra istihdam alanlarında yer edinmesini amaçlıyoruz.”