TJA'dan 'Özgürlük’ mitingine çağırı: Tecride karşı İstasyon Meydanı'na akalım

  • 17:55 28 Eylül 2024
  • Güncel
AMED - TJA’nın 13 Ekim'de Amed'de yapılacak 'Özgürlük' mitingine çağrı için yaptığı açıklamada konuşan kadınlar, yaşanan bütün sorunların devletin uyguladığı tecrit politikalarıyla ilişkili olduğunu ifade ederek, tecridin bir an önce kırılması için de herkesi “Jın jiyan azadî” felsefesi ile 13 Ekim’de İstasyon Meydanı'nda yapılacak mitinge katılım çağırdı.
 
Demokratik Kurumlar Platformu, “Komploya Karşı Direniyoruz, Özgürlük İçin Amed’de Buluşuyoruz” şiarıyla 13 Ekim'de Amed'de büyük özgürlük mitingi gerçekleştirecek. Tevgera Jinên Azad (TJA),  mitinge katılım çağrısı için Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Amed İl Örgütü binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Kurdistan ve Türkiye’den birçok kadının katıldığı açıklamada, “Jın jiyan azadî”, “Biji Serok Apo” sloganları atıldı.
 
‘Savaş ve tecride karşı miting alanında ısrarımızı yükseltmeliyiz’
 
Açıklamada konuşan DEM Parti Amed Milletvekili Adalet Kaya, toplumda yaşanan bütün sorunların ülkedeki iktidarın uyguladığı politikalar ile bağlantılı olduğunun altını çizdi. Sorunların bir an önce bitmesinde ısrar etmek için herkesi mitinge çağıran Adalet, “Biz bugün burada tüm gün boyunca son iki yıldır yaşanan kadın sorunlarını konuştuk, siyasal süreci değerlendirdik, yapımızda yaşanan sorunları konuştuk ve bugün buradan bütün kadınlara seslenmek istiyoruz. Çünkü yaşadığımız bu coğrafyada oldukça komplocu, darbeci; anayasa, hukuk tanımayan ve gittikçe savaş politikalarını yükselten bir yönetim, iktidar ile karşı karşıyayız” dedi.  “TJA olarak bütün kadınlara çağrı yapmak istiyoruz” diyen Adalet, “Diyoruz ki; yoksulluk, kadın cinayetleri, öz kıyımı, çocuk istismarları,  yaşadığımız bütün toplumsal sorunların ülkedeki iktidarın savaş politikaları ile doğrudan bağlantısı var. Ve 9 Ekim Uluslararası Komplo’nun  yıldönümüne doğru gidiyoruz. Ve bizim 13 Ekim’de bölge mitingimiz var. 13 Ekim İstasyon Meydanı’nda saat 13.00’te. Savaş ve tecride karşı ısrarımızı yükseltmeli ve yaygınlaştırmalıyız. Bu nedenle de 13 Ekim tarihinde hepimiz İstasyon Meydanı’nda bir arada olmalı, savaşa karşı onurlu barışı, darbelere ve komplolara karşı özgürlüğü savunmalıyız, savunmak zorundayız. En önemlisi de tecride karşı Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü savunuyoruz. Ve diyoruz ki; Sayın Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü demek Kürt sorunun özgürlüğü demektir. Bu yüzden hepimiz o gün o miting alanında sistematik savaşa karşı durmalı,  itirazımızı yükseltmeliyiz” dedi.  
 
‘Tecridi kırmak için İstasyon Meydanı’na akalım’
 
Ardından söz alan Havva Can,  PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekerek,  “Sayın Abdullah Öcalan şahsında Kürt halkının tamamı tecrit altındadır. Bu tecridi kırmak için Kürt kadınları olarak, rengimizle, zılgıtlarımızla ve coşkumuzla İstasyon Meydanı’na akalım” diye belirtti.
 
‘Meydanda ‘Jin jiyan azadî’  sesini yükseltmeye çağırıyoruz’
 
Son olarak söz alan TJA aktivisti Adle Fidan da savaşın tüm kirli yöntemlerine, toplumun ahlaki yönden çürümesine neden olan politikalara karşı kadının en yüksek itiraza sahip olması gerektiğini belirtti. Adle, “13 Ekim’de İstasyon Meydanı’ndan ‘Jin jiyan Azadi’ felsefesiyle herkesi sesini yükseltmeye çağırıyoruz” diye belirtti.
 
 
 
l