Esenyurt’ta büyük özgürlük mitingi için bildiri dağıtımı

  • 18:15 28 Eylül 2024
  • Güncel
İSTANBUL - DEM Parti öncülüğünde, 13 Ekim’de Amed'de gerçekleştirilecek büyük özgürlük mitingi için yapılan bildiri dağıtımında konuşan DEM Parti milletvekili Newroz Uysal, “Savaşa, tecride karşı toplumun, kadının, çocukların özgürlüğü, emeğin özgürlüğü ve bunların hepsinin bağlı olduğu Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için gerçekleştireceğimiz mitinge herkesi çağırıyoruz” dedi. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti) öncülüğünde “Komploya Karşı Direniyoruz, Özgürlük İçin Amed’de Buluşuyoruz” şiarıyla 13 Ekim’de Amed'de gerçekleştirilecek büyük özgürlük mitingi için İstanbul’un Esenyurt ilçesinde bildiri dağıtıldı. Bildiri dağıtımına DEM Parti Milletvekili Newroz Uysal, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri, DEM Parti yöneticileri, Marmara Tutuklu ve Hükümlü Ailelerle Yardımlaşma Derneği (MATUHAYDER) üyeleri yer aldı. Bildiri dağıtımı sırasında kitle üzerine “Jin jiyan azadî” yazılı önlükler giyildi. 
 
Bildiri dağıtımı gerçekleştirildi
 
Cumhuriyet Meydanı’ndan başlayarak Tabela Meydanı’na kadar bildiri dağıtımı gerçekleştiren kitle, işçilerle, gençlerle, kadınlarla temaslarda bulundu. Halk tarafından yoğun ilgiyle karşılanan bildiri dağıtımında yurttaşlar mitinge davet edildi. Bildiri dağıtımı sırasında konuşan DEM Parti Milletvekili Newroz, “Savaşa, tecride karşı toplumun, kadının, çocukların özgürlüğü, emeğin özgürlüğü ve bunların hepsinin bağlı olduğu Sayın Öcalan’ın özgürlüğü için miting gerçekleştireceğiz. Bu sorun sadece Kürdistan’ın değil tüm halkın sorunu. Mitingimiz özgürlük içindir herkesi bu mitinge davet ediyoruz” dedi.
 
‘Tecride karşı özgürlük mitinge çağrı’
 
Dağıtılan broşürlerde şu ifadeler yer aldı: “Egemenlerin bizlere dayattığı düzene mecbur değiliz! Bu düzene hayır demenin ve yeni bir yaşamı inşa etmenin yolu ortak mücadeleyi büyütmekten geçiyor! Demokratik siyaset, eşit ve ortak yaşamın inşasını hedefleyen ‘3’üncü Yol’ perspektifiyle soluksuz bir mücadele yürütüyoruz. Bu perspektifle, ‘Komploya Karşı Direniyoruz, Özgürlük İçin Amed'de Buluşuyoruz!’ kampanyasıyla Özgürlük Yürüyüşümüzü yeni bir boyuta taşıyoruz. Bu minvalde, İmralı tecrit sistemini kırmak ve Kürt sorununun demokratik çözümünü hedefleyen Tecride Karşı Özgürlük Mitingimizde Kürdistan ve Türkiye’deki halklarımızla ve tüm dostlarımızla buluşarak geleceğe yürüyoruz. Gelin hep birlikte demokratik gelecek ve özgürlüğün inşası için mücadelemizi büyütelim. Bu inançla, Komploya Karşı Direniyoruz, Özgürlük İçin Amed'de Buluşuyoruz!’ şiarıyla başlattığımız ve finalini 13 Ekim'de Amed'de yapacağımız tecride karşı özgürlük mtingiyle yapacağımız kampanyamıza tüm halkımızı, demokrasi çevrelerini, devrimci güçleri, STK ve toplumsal muhalefeti çağırıyoruz.”