Kürt Dil Bayramı’nın startı Amed’de verilecek

  • 15:56 8 Mayıs 2024
  • Kültür Sanat
 
AMED- Sûr ilçesinde bulunan Keçi Burcu’nda yarın Kürt Dil Bayramı programının startı verilecek.
 
Amed’de yarın 15 Mayıs Kürt Dil Bayramı kutlamalarının startı verilecek. Mezopotamya Dil ve Kültür Araştırmaları Derneği (MED-DER), Kürt Edebiyatçılar Derneği, Amed Kürt Enstitüsü, DESTAR Dergisi, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Özgür Kadın Hareketi (Tevgere Jinên Azad-TJA) ile Amed Emek ve Demokrasi Platformu’nun ortaklaştığı programın startı, yarın saat 17.00’de Sûr ilçesinde bulunan Keçi Burcu’nda açıklanacak deklarasyonla verilecek.
 
Atölye ve paneller
 
Program kapsamında, 12 Mayıs’ta Pasûr (Kulp) ilçesinde DBP Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar’ın katılımıyla saat 09.00’da “Çocuk ve kadınlarla dil atölyesi” düzenlenecek.  13 Mayıs’ta Şêx Said Meydanı’nda saat 12.00’de bildiri dağıtımı yapılacak. Saat 15.00’te ise Dicle Fırat Kültür Merkezi’nde dil paneli ve mezun olan öğrencilere belgeleri verilecek.
 
Farqîn’de festival
 
14 Mayıs’ta ise Şehitlik Mahallesi’nde pazarda bildiri dağıtımı, saat 16.30’da Ulu Cami önünde hikâye ve dengbêj dinletisi etkinliği düzenlenecek. 21.00’da Kürt Dili ile ilgili sanal medyada hashtag çalışması, Farqîn ilçesinde ise gün boyu Serê Salê Festivali düzenlenecek.
 
15 Mayıs’ta yürüyüş
 
15 Mayıs’ta ise DBP Eş Genel Başkanları Çiğdem Kılıçgün Uçar, Keskin Bayındır, DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan’ın katılımıyla Roboskî Parkı’nda yürüyüş düzenlenecek.
 
Licê ve Pîran’da dil atölyeleri
 
18 Mayıs Licê, 19 Mayıs Piran, 25 Mayıs’ta Hezro’da saat 09.00’da kadın ve çocuklarla dil atölyesi etkinliği düzenlenecek.