Rastak grubu Amed’de konser verecek

  • 11:35 9 Mayıs 2024
  • Kültür Sanat
 
AMED - Peyas Belediyesi ve Sanatça Organizasyon öncülüğünde 10 Mayıs’ta Rastak konseri ve Dengbej dinletisi düzenlenecek.
 
Peyas Belediyesi (Kayapınar) ve Sanatça Organizasyon öncülüğünde 10 Mayıs Cuma günü saat 20.00’da Amed'in Peyas (Kayapınar) ilçesinde bulunan 75 Park’ta “War Bî war- Çirok û stran” şiarıyla Rastak konseri ve Dengbej dinletisi düzenlenecek. Peyas Belediyesi tarafından organize edilen konser ücretsiz olacak.
 
Rastak: Çok kültürlü müziğin temsilcisi
 
Dünyaca tanınan İran çağdaş halk müziği grubu olan Rastak, 1997 yılında yaptığı deneysel çalışmalarla adını duyurdu. Rastak, Kürtçe, Farsça, Arapça, Türkçe ve İran’da konuşulan diğer dillerde müzik yapıyor. 3’ü müzisyen 20’ye yakın elemanıyla, yirmi yıllık müzik serüvenine dört müzik albümü, film müzikleri, sayısız yurtiçi ve yurtdışı konser ile ödüller sığdıran grup, günümüzde çok kültürlü müziğin de dünyadaki önde gelen temsilcilerinden.
 
Grup 2014 yılında Amed’de Dicle Fırat Kültür Derneği’nin öncülüğünde gerçekleştirilen programa katılmış ve Horasanlı Kürt sanatçı Yelda Abbasi ile birlikte konser vermişlerdi.