Kongra Star’dan anma açıklaması

  • 14:53 24 Nisan 2024
  • Güncel
 
HABER MERKEZ - Kongra Star Meclisi, 2017’de Türkiye’nin aralarında gazetecilerin de bulunduğu Qereçox Dağı’na yönelik hava saldırısında yaşamını yitiren 20 YPJ ve YPG savaşçısını andı.
 
Kongra Star,  25 Nisan 2017 tarihinde Türkiye’nin Derik İlçesinde Qereçox Dağı’na düzenlediği hava saldırısı sonucu yaşamını yitiren aralarında gazetecilerin de bulunduğu 20 YPJ ve YPG komutan ve savaşçısını yaptığı yazılı açıklamayla andı. 
 
‘Kürtlerin kazanımına tahammülü yok’
 
Kuzey ve Doğu Suriye’de hukuk dışı ve insanlık dışı uygulamaların devam ettiği kaydedilen açıklamada, “İşgalci Türk devleti, Ortadoğu'nun diğer bölgelerinde de işgalini genişletmeye çalışıyor. Türk devletinin Kürtlere fayda sağlayan hiçbir kazanıma karşı tahammülü yok” ifadeleri kullanıldı.
 
Yerel seçimler için çağrı
 
Açıklamanın devamında şu ifadeler yer aldı: “Qereçox’un yıldönümünde şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz. Tüm özgürlükçü halklarımıza, yerel seçimde sandıklara giderek oyunu kullanmaları çağrısında bulunuyoruz.  Bu seçim demokrasinin tamamlanmasına yönelik bir adımdır ve Türk devletinin direnişçi halkın iradesini kırmaya yönelik politikalarına bir yanıt olacaktır. Kongra Star’ın tüm üyeleri adına şehitlerimizin takipçisi olacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz.”