‘Kalabalık Duası’ ve ‘Bernarda oyunlarına büyük ilgi

  • 22:09 25 Nisan 2024
  • Kültür Sanat
AMED - Amed Tiyatro Festivali’nde tiyatro severlerle buluşturulan “Kabalık Duası” ve “Bernarda” isimli oyunlar, seyirciler tarafından büyük bir ilgiyle izlendi. 
 
Amed Şehir Tiyatrosu'nun düzenlediği 9’uncu Amed Tiyatro Festivali, "Bi hebûna xwe, bi xwebûna xwe (Varlığınla, kimliğinle)" temasıyla tiyatro severleri ağırlamaya devam ediyor. 27 Nisan’a kadar sürecek festivalin 8’inci gününde İstanbul’dan gelen sanatçıların performansıyla "Kalabalık Duası" ve "Bernarda" isimli oyunlar sahnelendi.   
 
ÇandAmed’de gerçekleşen etkinliğe, Mêrdin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Devrim Demir başta olmak üzere, Kurdistan ve Türkiye'den birçok kültür kurumu, sanatçı ve yurttaş katıldı.
 
‘Kalabalık Duası’ oyunu sahnelendi
 
Festivalin bugünkü programında önce "Kalabalık Duası" sergilendi. Bu tek kişilik gösterim, İstanbul’un büyüsünü yansıtmak isteyen yoksul bir erkeğin hikayesini konu alıyor ve izleyicilere kahkaha dolu anlar yaşattı. 
 
‘Bernarda’ oyunu uzun süre ayakta alkışlandı
 
Günün ikinci oyunu "Bernarda" ise, beş kadının duygularını, hayal kırıklıklarını ve yaşadıkları tutsaklıkları sahneye taşıdı. Oyun, tiyatro severler tarafından yoğun ilgi gördü ve sonunda uzun süre ayakta alkışlandı.