Umut Penceresi Kadın Hareketi’nden Afganistan için çağrı

  • 13:46 23 Temmuz 2024
  • Dünya
 
HABER MERKEZİ - Taliban'ın Afganistan yönetimini ele geçirmesinin üçüncü yılında Umut Penceresi Kadın Hareketi, Taliban'a karşı birlik olunması ve 15 Ağustos'ta ayaklanma çağrısında bulundu.
 
15 Ağustos 2021 tarihinde Afganistan yönetimini ele geçiren Taliban, kadınların yaşam alanlarını hedef alan politikalarıyla biliniyor. Bu yönetimin üçüncü yılında "Umut Penceresi Kadın Hareketi" olarak bilinen bir grup protestocu kadın, Afganistan halkına, uluslararası topluma, insan hakları örgütlerine, feminist hareketlere ve insan hakları savunucularına destek çağrısında bulundu.
 
'Haykırıyor, sesimizi yükseltiyoruz'
 
Afganistan Kadın Haber Ajansı'na göre, Umut Penceresi Kadın Hareketi şu açıklamayı yaptı:
 
"15 Ağustos'ta tüm Afganistan halkına, uluslararası topluma, insan hakları örgütlerine, feminist hareketlere ve insan hakları savunucusu örgütlere Afgan kadınlarına destek verilmesi çağrısında bulunuyoruz. Krizin derinliğinin farkındayız, insan hakları için haykırıyor, sesimizi yükseltiyoruz. Tüm gücümüzle Afgan kadınların yanında duralım. Bir kez daha insan onuruna ve insan hakları değerlerine sahip çıkalım. Kadınların kadın haklarına yönelik sistematik ihlallere karşı durup mücadele edelim. Afganistan'da insan haklarını yeniden tesis edelim.
 
Afganistan'da Taliban'ın hüküm sürdüğü üç yıl boyunca Afganistan halkı, özellikle de kadınlar için hayat cehenneme dönüştü. Taliban zulmüne karşı mücadele etmek, birlik olmak, gücümüzü yenilemek, kararlılığımızı sürdürmek ve insanları kurtarmak başarımızın anahtarıdır."