Amed parklarında eğitmenler eşliğinde spor

  • 09:56 24 Temmuz 2024
  • Sağlık/Spor
 
AMED - Amed Büyükşehir Belediyesi yurttaşların daha sağlıklı bir yaşam sürmesi için şehir merkezindeki 6 farklı noktada eğitmenler eşliğinde “Sabah Sporları” programı düzenliyor.
 
Amed Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Daire Başkanlığı tarafından yurttaşların güne daha dinç başlaması ve daha sağlıklı olması için düzenlenen sabah sporu programları; Kent Meydanı, Tema Park, 75 Park, Anıt Park, Koşuyolu Parkı ve Park Orman olmak üzere 6 farklı mekanda yapılıyor. Her noktada biri kadın, biri erkek olmak üzere 2 eğitmenin yurttaşlara rehberlik ettiği program, 12 ay boyunca devam edecek. Hafta içi her gün 6.00-11.30 saatleri arasında devam eden etkinliğe, özellikle orta yaş gurubundan yurttaşlar katılıyor.
 
Dezavantajlı mahallelerde de başlayacak
 
Önümüzdeki dönemlerde kentin dezavantajlı mahallelerindeki parklarda da Sabah Sporları etkinliği yapılacağı belirtilirken, spor faaliyetlerine katılan yurttaşlar çalışmadan memnuniyetlerini dile getirdi. Uzun süredir sabah sporu yapmak için Anıt Park’ı tercih ettiğini söyleyen Roza Bağca, “Hocalarımızla burada egzersiz yapıyoruz. Burada arkadaşlarımızla güzel vakit geçiriyoruz. Ruhen ve bedenen rahatlıyoruz” diye konuştu.