Bakırköy Cezaevi’ndeki tutsaklar görüş sonrası darp edildi!

  • 17:40 28 Mart 2024
  • Güncel
İSTANBUL - Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde, görüş sonrası ayakkabı çıkartma dayatmasını reddeden siyasi tutsaklar, gardiyanlar tarafından darp edildi. Tutsaklar, bu onur kırıcı “uygulamaya” karşı suç duyurusunda bulunacak.
 
Cezaevlerindeki siyasi tutsaklara dönük ha ihlalleri her geçen gün daha da ağırlaşmaya devam ediyor. Son örneklerden biri de Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki siyasi tutsaklara, ayakkabı çıkarma dayatması oldu.
 
Sistematikleşen ayakkabı çıkartma dayatması!
 
Avukatlardan edindiğimiz bilgilere göre cezaevinde, avukat ve aile görüşlerinden sonra koğuşlara gitmek isteyen tutsaklara arama sırasında ayakkabılarını çıkarıp silkelemeleri dayatıldı. Tutsakların onur kırıcı bu muameleyi reddetmesi üzerine gardiyanlar tarafından darp edildiği öğrenildi.
 
Suç duyurusunda bulunacaklar
 
İki haftadır bu “dayatmanın” sürdüğünü tutsakların kendileri ile paylaştığını belirten avukatlar, “Tutsakların ayakkabıları teslim edilmiyormuş. Suç duyurusunda bulunulacak tüm bu uygulamalara karşı. Tutsaklara bu dayatma için herhangi bir gerekçe de sunulmuyor” bilgisini verdi.