DEM Parti’den Colemêrg’de coşkulu seçim mitingi

  • 16:25 28 Mart 2024
  • Siyaset
 
COLEMÊRG - Seçim mitinglerinden birini de Colemêrg’de gerçekleştiren DEM Partili adayları, binler coşkuyla karşılarken, mitingde seçim günü sandıklara sahip çıkma vurgusu öne çıktı. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM Parti), “Rabe Dem Dema Azadîyê ye” şiarıyla Colemêrg çarşı merkezinde bulunan Kent Park meydanında düzenlediği mitinge binlerce kişi katıldı. Coşkunun doruğa çıktığı mitingde konuşmalar yapıldı. 
 
Bir dakikalık saygı duruşunun ardından söz alan Colemêrg Belediye Eşbaşkan Adayı Mehmet Sıdık Akış, belediyeyi şeffaf bir şekilde halkla, kadınlarla, gençlerle birlikte yöneteceklerini söyledi. Ardından söz alan bir diğer aday Viyan Tekçi, sözlerine PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevine giren tutsaklara selam göndererek başladı. AKP’ye verilen her oyun MHP’ye verildiğini söyleyen Viyan, “Açlık cezaevine çevrilen Colemêrg’i kadınlarla birlikte bahara çevireceğiz” diye konuştu. 
 
Son olarak konuşan DEM Meclis Grup Başkanvekili Sezai Temelli, 31 Mart seçimlerinin önemli olduğunu vurgulayarak, “Sandığa gidip mührümüzü DEM Parti’ye, ağaca vuracağız. O ağaç tarihinizdir, özgürlüğünüzdür, umudunuzdur, yolunuzdur. Dönen dönsün yoldan, biz o yoldan dönmeyeceğiz. Israrla DEM Parti’yi sandıklardan çıkaracağız ve bu ceberutları hep birlikte sandığa gömeceğiz” şeklinde konuştu. 
 
Miting, müzikle devam etti.