Çocuğa tecavüz ve şantaj davasının iddianamesi hazırlandı

  • 09:06 28 Mart 2024
  • Hukuk
 
Rojda Aydın
 
ÎDIR - Îdir’de 6 erkeğin bir çocuğa tecavüz ettiği, şantaj yaptığı ve fuhuşa zorladığı olaya ilişkin  iddianame hazırlandı. 
 
Îdir (Iğdır) kent merkezinde bir çocuğa tecavüz edildiği ve fuhuşa sürüklendiği 19 Ekim 2023 tarihinde ajansımız tarafından ortaya çıkarılmıştı. Şantaj ve tehditler nedeniyle ailesine durumu anlatamayan çocuk, tehditlerin devam etmesi üzerine 27 Eylül 2023’de Iğdır Emniyet Müdürlüğü’ne giderek yaşananları anlatarak şikayetçi olmuştu. Emniyet ve savcılık ifadelerinde çocuğun 6 erkek tarafından yaklaşık 4-5 ay boyunca tecavüze uğradığı, çocuğa şantaj yapıldığı ve fuhuşa sürüklendiği ortaya çıkmıştı.
 
6 failden şikayetçi
 
Daha önce ifadesinde Ferhat Angay, Onur Begeç, Vedat Giden, Boran Yıldız, Murat Altun ve Alican Begeç isimli erkekler tarafından tecavüze uğradığını kaydeden çocuk, failler hakkında şikayetçi olmuştu. Savcılık ifadelerinin ardından 27 Eylül 2023’de Onur Begeç, Alican Begeç, Vedat Giden ve Murat Altun, “Çocuğun cinsel istismarı” suçundan tutuklanarak Iğdır S Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’na gönderilirken, Ferhat Angay ise “adli kontrol” şartıyla serbest bırakıldı.
 
İddianame hazırlandı
 
Olaya ilişkin savcılık tarafından iddianame hazırlandı. Failler Ali Begeç, Boran Yıldız, Ferhat Angay, Murat Altun, Onur Begeç ve Vedat Giden hakkında “Çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan hazırlanan 6 sayfalık iddianame Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İddianamede çocuğun ifadesi yer alırken, ailesi ise çocuklarının 6-7 kişi tarafından tecavüze uğradığı için şikayetçi olduğu ifadeleri yer aldı. Öte yandan iddianamede ismi geçen failler ise suçlamayı kabul etmedi. İddianamede fail Boran Yıldız hakkında Ekim 2023’de yakalama kararı çıkarıldığı ve hala yakalanmadığı kaydedildi.    
 
İlk duruşma 10 Mayıs’ta
 
Davanın ilk duruşması 10 Mayıs’ta Iğdır 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde saat 09.00’da görülecek.