Nijerya’da menenjit salgını alarm veriyor

  • 12:28 29 Mart 2024
  • Dünya
 
 
HABER MERKEZİ - Nijerya'da, ocak ayından bu yana menenjit salgını nedeniyle 202 kişi hayatını kaybetti. Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi, salgının ülkenin 22 eyaletinde yayıldığını ve acil durum operasyon merkezlerinin kurulduğunu açıkladı.
 
Nijerya Hastalık Kontrol Merkezi (NCDC) Direktörü Jide İdris, yaptığı son açıklamada, menenjit salgınının Nijerya'nın başkenti Abuja'nın yanı sıra 22 eyaletine bağlı 96 bölgede yayılmaya devam ettiğini belirtti. Ocak ayından bu yana tespit edilen 2 bin 172 menenjit vakasının 202'sinin ölümle sonuçlandığını ifade eden Jide, salgına karşı ulusal hızlı müdahale ekiplerinin etkilenen bölgelere gönderildiğini duyurdu.
 
Hükümetten tedbir açıklaması 
 
Nijerya hükümeti, menenjit salgınıyla mücadelede 2030 yılına kadar hastalığı kontrol altına alma ve yenme yönünde yeni tedbirler aldığını açıkladı. Hava yoluyla bulaşan ve ölümcül olabilen menenjit, beyinden başlayarak tüm vücudu etkileyebiliyor. NCDC, salgının kontrolü için menenjit acil durum operasyon merkezlerini aktif hale getirdiğini ve gerekli önlemlerin alındığını belirtti.
 
Uluslararası düzeyde endişelere neden oldu 
 
Salgının yayılması, Nijerya'nın sağlık sistemine büyük bir  sorun olurken, ulusal ve uluslararası düzeyde endişelere neden oldu. Hükümetin ve sağlık kuruluşlarının koordineli çabaları, bu ciddi sağlık krizinin üstesinden gelmek için kritik öneme sahip. Nijerya'da menenjit salgınının yol açtığı can kayıpları ve yayılma hızı, ülkede acil sağlık müdahalesi ihtiyacını gözler önüne seriyor.