Şirnex’ten mesaj: Yolumuz 3’üncü Yol, ailemiz DEM Parti

  • 16:03 29 Mart 2024
  • Siyaset
 
 
ŞIRNEX - Şirnex’te DEM Parti’nin seçim çalışmalarında konuşan Kürt siyasetçi Leyla Zana, “3’üncü Yol’muz doğrudur” diyerek “En büyük ailemiz DEM Parti” vurgusu yaptı. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti), Şirnex’in (Şırnak) Dergulê (Kumçatı) beldesindeki halk buluşmasının ardından Şirnex merkezde seçim çalışmalarını sürdürdü. Kürt siyasetçi Leyla Zana’nın da yer aldığı heyet, DEM Parti Şirnex İl Örgütü önünde meşale ve çiçeklerle karşılandı. Ardından yeni çarşıda bulunan seçim bürosuna doğru yürüyüş gerçekleşti. Yürüyüşte sık sık, “Leyla Zana onurumuzdur”, “Oylar namustur namus satılmaz”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.
 
Buyurun 3’ncü Yol’a siz gelin
 
Seçim bürosunda bekleyen yüzlerce kişi heyeti alkışlarla karşıladı. Burada konuşan Leyla, 90’lı yıllarda siyasette tek kadın olduğunu şimdi milyonlar olduğunu belirterek kadın özgür olmadan toplumun özgür olmayacağını kaydetti. Leyla, “Eskiden daha da coşkulusunuz. Bizim için bu sadece seçim değildir, varlığımızı ya da yokluğumuzu oylayacağız. Kimse sizin iradenize göz dikmesin. Şirnex’i vermeyiz, Şirnex bizim evimizdir. Şirnex, bizim için ayrı bir yer. Şirnex, kadınların, Botan’ın kalesidir. AKP’nin vekillerinin yarısı Kürt, Kürt aklı olmazsa bir yere gelemezler. Bizim yolumuz barış yoldur, 3’ncü Yolu’muz doğrudur, buyurup bizim yolumuza gelsinler” dedi. 
 
‘Vallahi biz varız’ 
 
Leyla sözlerine şunları ekledi: “İradeniz üzerinizde neler neler söyleniliyor. Biz kimsenin babasının kölesi değiliz. Yıllardır, bizi yok sayıyorlar, emeğimizi çaldılar, toprağımıza kondular. Elimizde kalan irademiz ona da göz koymuşlar. Her şeyde Kürtler önde bir günde siz bize oyunuzu verin her zaman Kürtler mi verecek. Muhalefete farklı farklı sesler geliyor, topluma verecek bir şeyleri yok iktidarda öyle. Hırsızlar zenginleşiyor, halk fakirleşiyor. Biz de diyoruz ki ayıptır halk bu duruma gelmesin. Yine, en canlı tek ses olan Kürt halkıdır. Gelin birlik olalım ne zamana kadar zulüm olacak. Vallahi biz varız var. 
 
En büyük ailemiz DEM’dir
 
İstanbul’u orayı şurayı bize versinler diyorlar. Size bir borcumuz mu var? Kürtlere borcunuz var. Biraz olsun onlar desin, yemeklerini verdiler, bizi korudular siz bir kere destek verin. Neden sürekli başkalarına yaptık? Artık kandıracak tek bir kişi kalmadı. Kürdistan’ın nüfusu tüm Türkiye’nin her yerinde. Bunlar açlıktan mı gitti hayır, hepsini ayırdılar ki iradelerini de ayırabilirsin. Her birinizden biri önce kardeşinizin elini tutacaksınız, en büyük ailemiz DEM’dir. Hepimizin yeri var. 
 
‘İnanıyoruz başaracağız’ 
 
Kimseye muhtaç değiliz, ülkeyi çürüttünüz, yazıklar olsun. 70 yaşındaki insan ekmek kuyruğuna giriyorsa bu utançtır. Bu utanç sizindir. Bir memur bugün evine bir kilo et götüremiyorsa boğazınızdan nasıl yemek geçiyor şaşırıyorum. Zulümkarlıktan şikayet edenlere ama zulüm yapanlara sesleniyorum; bir memur maaşını kiraya ona bura veriyor. Bunun sorumlusu onlar değil bu ülkeyi yönetenlerdir. Ne vaatlerle geldiniz toplumu ne hale getirdiniz. Bu insanların haklarını bile bütün ağır yüke rağmen biz savunacağız, buna inanıyoruz. Biz insanınız insan. Yüreğimiz yandı kimsenin yüreği yanmasın istiyoruz, inanıyoruz başaracağız. Kendinize, birliğinize, iradenize ve çocuklarınıza inanın. Kirli söylemleri dinlemeyin, kullandığınız kapatın.” 
 
Leyla’nın konuşmasının ardından DEM Parti İl Örgütü’ne doğru yürüyüşe geçen yüzler, “ Şirnex ya me ye”, “Oylar namustur namus satılmaz”, “Jin jiyan azadî” sloganları attı. 
 
Heyet, ardından Şirnex’in Qilaban (Uludere) ilçesine geçti.