Tülay Hatimoğulları: Gözümüzü sandıklardan ayırmayalım

  • 17:00 29 Mart 2024
  • Siyaset
 
 
MÛŞ - Mûş’ta müşahit ve sandık görevlileriyle bir araya gelen DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “31 Mart'ta gözümüzü kulağımızı sandıklardan ayırmayalım” çağrısı yaptı.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Parti (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Kop (Bulanık) halk buluşmasından sonra Mûş merkeze geçti. Halk  Tülay’ı ve beraberindeki heyeti Mûş girişinde davul ve zurnalar eşliğinde karşıladı. Uzun bir konvoy ile kentte giriş yapan heyet, halk tarafından ilgiyle karşılandı. İl binası önünde bir araya gelen kitle istasyon Caddesi’ne kadar kitlesel yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş esnasında sık sık "Direne direne kazanacağız” sloganı atıldı. Otel lobisinde müşahit ve sandık görevlileriyle bir araya gelen Tülay, “sandık güvenliğine” ilişkin açıklamalarda bulundu. 
 
Yağmur çamur dinlemeden mükemmel bir seçim çalışması yürüttüklerini söyleyen Tülay, gittikleri her yerde coşkuyla karşılandıklarını  dile getirdi. Tülay, "Emeği geçen bütün arkadaşlarımıza, kadınlara, gençlere partim adına sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bu emeğin karşılığının 31 Mart akşamında her yerde alınacağına inanıyorum. Şimdiden zaferimiz hayırlı uğurlu olsun” dedi.
 
DEM Parti geleneğinin tarihi bir mücadeleye sahip olduğunu anımsatan  Tülay, DEM ağacının köklerinin derinlere kadar sardığını ve o kökleri koparmaya kimsenin gücünün yetmediğini vurguladı. Kayyım ve AKP zihniyetine karşı halkçı bir anlayış yaratacaklarının altını çizen Tülay, kayyımcı anlayışın, kentleri yönetemediğini ifade etti. 
 
‘Sandıklara sahip çıkalım’
 
Seçimlere saatler kaldığını dile getiren Tülay, bütün halkları sandıklara sahip çıkmaya çağırdı.  Tülay devamında, “Bu kez sandık hilelerine izin vermemek için sandıkları koruyacağız. Gerekirse aç kalalım, susuz kalalım ama sandıkları koruyalım. 2019'da yapılan hileleri yapmalarına izin vermeyelim. Gözümüzü sandıklardan ayırmayalım. Her mahalleli okulların bahçesinde nöbette olsun. Bu sarayın hırsızları her yerde çalmaya alışmışlar, bu defa çalmalarına, hile yapmalarına izin vermeyeceğiz. İl seçim kurulları, ilçe seçim kurulları önünde nöbetler tutalım, oy torbalarının yanlarında duralım. Yalnız bırakmayalım, hiçbir provakasyona uymayarak hareket edelim. Bu zafer bizim olacak. Newroz’da barışı haykıran milyonlar 31 Mart’ta zaferi kutlayacak” diye konuştu.