Rezan Belediyesi ikinci kadın buluşmasını gerçekleştirdi

  • 14:56 4 Temmuz 2024
  • Güncel
 
 
AMED -  Rezan Belediyesi, kadın buluşmalarının ikincisini Mevlana Halit Mahallesi’nde gerçekleştirdi. 
 
 Rezan Belediyesi'nin kadın odaklı belediyecilik çalışmaları kapsamında düzenlediği kadın buluşmalarının ikincisi Mevlana Halit Mahallesi'nde yapıldı. Kardelen Kadın Parkı’nda gerçekleştirilen etkinlikte, kadınların taleplerini ve ihtiyaçlarını doğrudan belirlemek amacıyla Eşbaşkan Leyla Ayaz, Eş Başkan Yardımcısı Jiyan Aslan, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Derya Berktaş Açmaz ve belediye meclis üyeleri de hazır bulundu.
 
‘Stratejik planımızı sizlerle hazırlamak istiyoruz’
 
Buluşmanın açılış konuşmasını yapan Leyla,  Rezan Belediyesi’nin 2025-2029 Stratejik Planı hazırlık sürecine kadınların katılımının önemine dikkat çekti. Leyla,  "5 yıllık Stratejik Planımızı kadınlarla birlikte hazırlamak istiyoruz. Planlamalarımız sizlerin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda ortaya çıkacak. Bu nedenle sizlerin de bu sürece katılmasını istiyoruz" dedi. Kadınlarla bire bir iletişim kurarak, onların sorunlarını, talep ve önerilerini dinleyen Leyla, kadınlar ve çocuklar için imkanlarını sonuna kadar zorlayacaklarını belirtti.
 
Talepler ve çözüm önerileri 
 
Ardından söz alan kadınlar, özellikle madde bağımlılığına karşı çözüm politikaları üretilmesini, gençler ve çocuklar için sosyal ve eğitim alanlarının artırılmasını talep ettiler. Mahallede temizlik çalışmalarının artırılması ve bu konuda farkındalık yaratacak çalışmalar yapılması gerektiğini dile getiren kadınlar, parkların ve sosyal yaşam alanlarının sayısının artırılması talebinde bulundular.
 
Kadınlar, hem gençler hem de kendileri için istihdam yaratacak kooperatifler ve meslek edinme atölyelerinin önemli bir ihtiyaç olduğunu vurguladılar. Kadınların talepleri ve ihtiyaçları tek tek not alınırken, çocuklar için de Rezan Belediyesi’nin atölye ve kurslarına yönlendirme yapıldı.
 
Kadın buluşmaları devam edecek
 
Belediyenin başlattığı kadın buluşmalarının süreceğini kaydeden Leyla, kadınlarla bir araya gelerek ihtiyaçları ve talepleri yerinde dinlemeye devam edeceklerini söyledi.