Amed’de şüpheli kadın ölümü

  • 16:08 4 Temmuz 2024
  • Güncel
 
AMED - Farqîn’de Naciye Oturmak, şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Akrabaları, Naciye’nin evli olduğu Hekim Oturmak tarafından sistematik şiddet gördüğünü ve katledilmeye çalışıldığını paylaştı. 
 
Amed’in Farqîn (Silvan) ilçesine bağlı Girbilok Mahallesi’nde Naciye Oturmak ( 41) yaşadığı evde şüpheli şekilde yaşamını yitirdi. Bilinci kapalı bir şekilde Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi’ne götürülen Naciye Oturmak, burada yaşamını yitirdi. 
 
Naciye’nin şüpheli ölümüyle ilgili evli olduğu Hekim Oturmak, gözaltına alındı. Emniyete götürülen Hekim Oturmak’ın ifade işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. 
 
‘Naciye daha önce katledilmeye çalışıldı’
 
Naciye’nin yakın akrabası, kadının daha önce evli olduğu erkek tarafından katledilmeye çalışıldığını söyledi. Akrabası şöyle konuştu: “Naciye eşi tarafından şiddet görüyordu. Geçen yıl kocası Hekim, onu öldürmek istemiş. Boynuna ip takmaya çalışmış ama çocukları ve komşuları onu kurtarmış. Bu olaydan sonra ailesinin evine gitti. Birkaç ay aile evinde kaldı. Daha sonra kocasının evine dönmesin diye çok uğraş verdik. Hekim birçok aracı gönderdi ve onu eve götürdü. Daha sonra şiddet yeniden başladı. 3 yıldır şiddet görüyordu.”
 
Şiddet gördüğünü söylemiş
 
Akrabası devamında, Naciye ile son görüşmelerine ilişkin şu sözleri kullandı: “Konuştuğumuz süreçte eşinin kendisine kötü davrandığını ama çocukları için şiddete katlandığını söyledi. En büyük çocuğu 17 yaşında. 4 çocuk annesi 3 erkek, 1 kızı var. Eşi ve kayınları onu hastaneye götürmüş. Onu hastaneye götürdükten sonra bizi aradılar. Hastaneye gittiğimizde ise Hekim ve ailesinden kimseyi göremedik. Orada bulunan görevliler, eşinin onu hastaneye getirdiğini ancak Naciye’nin kurtarılamadığını söyledi.”