‘İradeye Saygı’ yürüyüşçüleri Xoşap Kalesi’ne misafir oldu

  • 18:27 4 Temmuz 2024
  • Güncel
WAN - Türkiye ve Kurdistan kentlerinden Colemêrg'e doğru başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” büyük coşkuyla sürüyor. Şarkıların  bir an dahi susmadığı yürüyüşte, yürüyüşçüler Xoşap Kalesi’ne misafir olurken, ortaya renkli görüntüler çıktı.
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi’ne 3 Haziran'da kayyım atanmasına karşı başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” sürüyor.  Wan’ın Payîzava  (Gürpınar) ilçesinden çıkan yürüyüşçüler, Tekmala Şêx Safiyeddîn mezrasında açıklama yaptı. 
 
Açıklamanın ardından Xoşap Mahallesi’ne doğru yürüyüş gerçekleşti. Zincir halinde gerçekleşen yürüyüş günün yavaş yavaş batmasıyla görsel şölen de oluşturdu. Xoşap Kalesi’ne yakınlaşan yürüyüşçülere, mahalle sakinleri zafer işareti yaparak destek verdi. Yol boyunca seslendirilen şarkılar Xoşap Kalesi’ne yakınlaştıkça coşkusunu da artırdı.
 
Renkli görüntüler ortaya çıktı
 
Xoşap Kalesi önünden geçen yürüyüşçülerin yaptıkları zafer işareti de kale ile beraber ortaya renkli görüntüler çıkardı. Yürüyüşçüler burada kısa bir mola verdikten sonra Doğu Dinlenme Tesisi'ne ilerleyerek geceyi burada geçirecek.