‘İradeye saygı’ yürüyüşü devam ediyor

  • 11:45 4 Temmuz 2024
  • Güncel
 
WAN - Türkiye ve Kurdistan kentlerinden Colemêrg'e doğru başlatılan 6 günlük “İradeye Saygı Yürüyüşü”nde 42 kilometre yüründü. Sıcak havaya rağmen yürüyüş kararlılıkla devam ediyor. 
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) yönetimindeki Colemêrg Belediyesi’ne 3 Haziran'da kayyım atanmasına karşı başlatılan “İradeye Saygı Yürüyüşü” Türkiye kolunun 5’inci, Wan kolunun yürüyüşü ise ikinci gününde devam ediyor. Yürüyüşe  milletvekili, belediye eşbaşkanları, sivil toplum örgütü temsilcilerinin de aralarında yüzlerce kişi katılıyor. Geceyi Wan’ın Payîzava (Gürpınar) ilçesindeki Norduz Parkı’nda geçiren yürüyüşçüler, güneşin ilk ışıkları ile güne uyandı. Alanda buluşan yürüyüşçüler burada kahvaltı yaptı. Kahvaltının ardından çevre temizliği yapan yürüyüşçüler, ardından toplanarak Xoşeb Mahallesi’ne doğru yola koyuldu. 
 
Yoldan geçen araçlardan kornalı destek
 
Yürüyüşçüler güzergah boyunca “Gever e Gever e”, “Çerxa Şoreşê” şarkılarını seslendirdi. “Bijî Berxwedana Colemêrgê” sloganları atan yürüyüşçülere yoldan geçen araçlarda korna çalarak destek verdi. Belirli duraklarda kısa molalar veren yürüyüşçüler, burada çalınan şarkılar eşliğinde halaya durdu. 
 
Erbane ve şarkılar eşliğinde yürüyorlar
 
Sabah saatlerinde 5 kilometrelik yürüyüşün ardından mola veren yürüyüşçüler, ardından bir kez daha yola çıktı. Erbaneler ve şarkılar eşliğinde yollarına devam eden yürüyüşçüler daha sonra Tekmala Şêx Safiyeddin mezrasında 42 kilometreyi tamamlayarak yemek molası verdi. İki saat dinlenecek olan yürüyüşçüler daha sonra geceyi geçirecekleri Doğu Dinlenme Tesislerine kadar 5 kilometre daha yürüyerek günü tamamlayacak.