Adana ve Osmaniye’de yangın

  • 13:59 2 Temmuz 2024
  • Ekoloji
 
 
HABER MERKEZİ – Adana’nın Kozan ilçesine bağlı kırsal mahallede anız yangını çıkarken, Osmaniye’de ise ormanlık alanda başlayan yangın geniş bir alana yayıldı. 
 
Adana'nın Kozan ilçesine bağlı Örendere kırsal mahallesinde buğday tarlasında çıkan anız yangını, rüzgarın etkisiyle çevredeki bahçelere ve ormanlık alana sıçradı. Yangın, kısa sürede geniş bir alana yayıldı ve yurttaşlarda büyük paniğe yol açtı. İtfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, yangını kontrol altına alabilmek için havadan ve karadan müdahale ediyor. 
 
Yangın söndürme çalışmalarına itfaiyenin yanı sıra yurttaşlar da katıldı. Yangının çıkış nedeni henüz belirlenemezken, bölgede geniş çaplı inceleme başlatıldı.
 
Osmaniye'de orman yangını
 
Osmaniye'nin Kadirli ilçesi Koçlu köyünde saat 13.00 sıralarında bilinmeyen bir nedenle çıkan orman yangını, kısa sürede geniş bir alana yayıldı. Çevredekilerin  haber vermesi üzerine bölgeye çok sayıda Orman İşletme Müdürlüğü ekibi sevk edildi. Ekipler, alevleri kontrol altına alabilmek için çalışmalarına başladı. 
 
Yangın bölgesine ulaşan ekipler, yangının daha fazla yayılmasını önlemek için kritik noktalarda müdahalelerde bulunuyor. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemezken, yangının kontrol altına alınması için havadan ve karadan müdahale sürüyor.